Oekraïners krijgen hulp om aan het EUBC Kampioenschap in Kroatië mee te doen Boks Nieuws
Boks Nieuws

Oekraïners krijgen hulp om aan het EUBC Kampioenschap in Kroatië mee te doen

Oekraïners krijgen hulp om aan het EUBC Kampioenschap in Kroatië mee te doen

Het Oekraïense team heeft "humanitaire hulp en financiële en logistieke steun" gekregen van de internationale boksgemeenschap, geleid door de International Boxing Association (IBA), inclusief hun transport naar de Kroatische locatie.

,,We staan ​​voortdurend in contact met de Oekraïense delegatie, de Duitse Boksfederatie (DBV) en andere leden van de boksfamilie om ervoor te zorgen dat atleten de kans krijgen om deel te nemen aan het EUBC Under-22 Championship", zegt Istvan Kovacs, secretaris-generaal van de IBA.

,,Zoals overeengekomen tijdens de recente vergadering van de Raad van Bestuur, zal IBA alle kosten dekken die verband houden met de deelname van Oekraïense atleten aan de internationale kampioenschappen. De veiligheid en het welzijn van onze atleten blijft onze belangrijkste prioriteit en dit is een geweldig voorbeeld van hoe de boksgemeenschap samenkomt."

Solidariteit met de bevolking van Oekraïne

Het Duitse Olympisch Comité, de Poolse Boxing Association en de EUBC zijn ook betrokken bij de aangeboden hulp. Het huidige kampioenschap, dat op 23 maart wordt afgesloten, is het eerste Europese continentale evenement van het jaar en omvat 12 dames- en 13 herendivisies.

DBV-secretaris-generaal Michael Müller zei: ,,De Duitse boksbond is verheugd om het Oekraïense boksteam te steunen in deze onbegrijpelijke tijd. En om onze solidariteit met de bevolking van Oekraïne te tonen. ,,We moeten verenigd en sterk blijven om elkaar en onze universele waarden te ondersteunen, om altijd vrede en vriendschap, harmonie en eenheid te bevorderen door middel van boksen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws