'Niet te vertrouwen!' Usyk klaar voor gevecht met Fury
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘Niet te vertrouwen!’ Usyk klaar voor gevecht met Fury

‘Niet te vertrouwen!’ Usyk klaar voor gevecht met Fury

'Niet te vertrouwen!' Usyk klaar voor gevecht met Fury

Oleksandr Usyk ziet het vechten tegen Tyson Fury voor de onbetwiste zwaargewicht titel nog steeds als onderdeel van zijn ‘strategie’, aldus de Oekraïense promotor Alexander Krassyuk.

Kampioen Usyk neemt het in juli op tegen Anthony Joshua in hun IBF-, WBA- en WBO-titel rematch. Nadat hij afgelopen september naar Londen was gekomen om de Brit te onttronen in het Tottenham Hotspur Stadium. De winnaar zou later dit jaar tegen Fury hebben gebokst om de eerste onbetwiste kampioen van de zwaargewicht divisie sinds Lennox Lewis te kronen.

Fury houdt echter vol dat hij nu met pensioen is en is onvermurwbaar dat niets hem terug zal lokken. Met uitzondering een oefengevecht tegen UFC-zwaargewicht kampioen Francis Ngannou. Usyk zelf heeft zijn twijfels geuit over de vraag of Fury zich aan zijn pensioengelofte zal houden. Waarbij zijn promotor Krassyuk erop staat dat hij nog steeds in zijn plannen zit.

Gaat niet gebeuren

,,We moeten niet te ver vooruit kijken”, zei Krassyuk tegen Sky Sports. ,,Maar de strategie is de strategie, het betekent de richting die je moet gaan en dit tegenover Fury staan is precies de richting.” Sinds hij Dillian Whyte vorige maand op Wembley uitschakelde, heeft Fury er bij meerdere gelegenheden op aangedrongen dat hij klaar is met boksen.

Krassyuk suggereert echter dat Fury in de voetsporen zal treden van voormalig kampioenen Vitali en Wladimir Klitschko bij het maken van een terugkeer. ,,Ik neem het niet serieus”, zei hij. ‘Als hij nu een 44-jarige is die alles zat was, zou het een soort waarheid kunnen zijn. Maar hij staat aan de top, de wereld houdt van hem, de wereld steunt hem. Zijn land staat achter hem, we hebben zo vaak pensioneringen gezien met achteraf comebacks.

Bekijk ook

Bokswedstrijd Vyacheslav Datsik tegen Alexander Emelianenko

Bokswedstrijd tussen neonazi en veroordeelde verkrachter geboekt

Een Russische bokspromotor heeft een gevecht geboekt tussen de twee beruchte vechters.

UFC-vechter ontsnapt wederom aan de dood: ‘Bloedde bijna leeg’

Weer een bijna-doodervaring.

Beruchte T-34 slaat 2 dikzakken ‘KO’ in MMA-gevecht (video)

Daniyal Elbaev is gebouwd als een Russische Tank en daar heeft hij zijn bijnaam"T-34" aan te danken.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page