Home / Nieuws / Boks Nieuws / Afscheid Muaythai legende eindigt in tweevoudig pensioen (video)

Afscheid Muaythai legende eindigt in tweevoudig pensioen (video)

De 43-jarige Muaythai legende John Wayne Parr, verbeterde zijn boksrecord naar 11-4 in het Brisbane Convention and Exhibition Centre op zaterdagavond, in zijn allerlaatste wedstrijd.

Het was de laatste keer dat Parr de ring in ging om zijn legendarische carrière als prof vechter af te sluiten. Parr koos voor een bokswedstrijd in plaats van een Muaythai gevecht om zijn lange loopbaan af te sluiten. Parr trof Anthony Mundine die ook een lang record heeft, deze moest het afleggen tegen Parr.

Huilend in de ring

Parr barstte in tranen uit na het gevecht en bevestigde dat hij klaar was met vechten. Mundine van zijn kant zei: “Ik heb een geweldige carrière gehad. Ik dacht dat ik genoeg had gedaan om te winnen, maar dat is boksen. Ik heb besloten ook van mijn pensioen te gaan genieten. “

Eén jurylid scoorde de wedstrijd 95-94 voor Mundine, een andere 96-93 voor Parr en de derde 95-93 voor Parr. Beide veters kunnen terugkijken op een glansrijke carrière, Parr heeft al aangegeven zicht te gaan concentreren op het les geven, onder andere aan zijn getalenteerde kinderen. Munten heeft geen plannen bekend gemaakt.

Bekijk ook

VIDEO: Docu ter ere van overleden vader UFC kampioen Khabib

De vader van UFC Kampioen Khabib Nurmagomedov, Abdulmanap overleed recentelijk aan de gevolgen van het ...

KICKBOKSEN: Enfusion maakt eerste titelgevecht na lockdown bekend

Enfusion maakte het eerste titelgevecht bekend na het uitbreken van de coronapandemie. De Nederlandse Sarèl ...

Alexander Volkanovski wil een statement maken met verslaan Max Holloway

Ondanks het behalen van een overwinning op Max Holloway, lijkt Alexander Volkanovski het moeilijk te ...