Moest Tyson fury blijven boksen ondanks zware blessure? Nieuws
Nieuws

Moest Tyson fury blijven boksen ondanks zware blessure?

Moest Tyson fury blijven boksen ondanks zware blessure?
Moest Tyson fury blijven boksen ondanks zware blessure?

Deze vraag stellen critici naar aanleiding van de bokswedstrijd tussen Tyson Fury en Otto Wallin van afgelopen zaterdag.

Fury en Wallin stonden tegenover elkaar in Las Vegas, Engelsman Fury liep een flinke snee op boven zijn rechteroog veroorzaakt door een stoot van de Zweed Wallin. De verwonding was dusdanig dat de 'cutman' van Fury, Jorge Capetillo die in het team verwondingen verzorgt zei: "Ik heb nog nooit zo'n ernstige wenkbrauwblessure gezien in mijn hele carrière als Cutman. "

ZIE OOK >> Tyson Fury verslaat Otto Wallin in Las Vegas

Met deze uitspraak rijst de vraag of Fury wel had mogen door boksen met een gapende wond, het bloeden was dan wel opgehouden door het vakmanschap van Capetillo, maar normaliter is dit reden om een gevecht te stoppen om erger te voorkomen. Als Wallin, Fury nog een aantal keer had geraakt op het rechteroog had de verwonding nog ernstiger kunnen zijn.

Winnen ten koste van alles

Er wordt nu gesteld dat Fury moest winnen om een rematch met Deontay Wilder zeker te stellen, het gaat immers om miljoenen die er te verdienen valt en dat is wat telt volgens ingewijden die beweren dat Fury wordt beschermd tegen een verlies. Ook zouden de tegenstanders zorgvuldig worden uitgekomen om alle risico's te vermijden.

Toch hield Wallin het vol tegen Fury tot in de 12e en dus laatste ronde, de Zweed maakte aan het einde van de wedstrijd een fitte indruk. Wallin won de laatste ronde met alle drie de juryleden in zijn voordeel. Of de stelling opgaat dat hij een mindere tegenstander zou zijn valt te betwisten. Wat denkt u wordt Fury beschermd, om zo een rematch tegen Wilder veilig te stellen?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws