Mike Tyson was op zijn 15e al een bruut in de boksring (video)
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Mike Tyson was op zijn 15e al een bruut in de boksring (video)

Mike Tyson was op zijn 15e al een bruut in de boksring (video)

Mike Tyson is sinds zijn terugkeer naar boksring eind vorig jaar weer bijna elke dag in het nieuws. Een video van de bokslegende die op 15-jarige leeftijd een tegenstander knock-out slaat gaat dan ook viraal.

Bij het boksen heb je vechters die vroeg in hun carrière een hoogtepunt bereiken. Je hebt de ‘laatbloeiers’ die hun stempel drukken in hun schemerjaren. En dan heb je Mike Tyson.

De jongste wereldkampioen zwaargewicht ooit

De man die simpelweg bekend staat als ‘Iron Mike’, werd in 1986 de jongste wereldkampioen zwaargewicht ooit toen hij Trevor Berbick in twee rondes vernietigde. Met die overwinning werd hij op 20-jarige leeftijd WBC-kampioen. Toch bleek hij op veel jongere leeftijd net zo dominant te zijn.

Het lijdt geen twijfel dat als een tiener Tyson echt opmerkelijk was. We hadden nog nooit iemand zoals hij gezien. We zullen misschien nooit meer iemand zoals hij zien. Kijk zelf eens naar een jonge Tyson in actie …

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel

Ex-UFC-kampioen Khabib onthult dat hij met een aantal tegenstanders hij 'heel voorzichtig' was om deze niet permanent te beschadigen.

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page