'Mike Tyson probeerde mijn tepel eraf te bijten' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘Mike Tyson probeerde mijn tepel eraf te bijten’

‘Mike Tyson probeerde mijn tepel eraf te bijten’

Kevin McBride (58) de man die bokslegende Mike Tyson in 2005 een vernietigende nederlaag toebracht, blikt terug voor zijn aankomende wedstrijd tegen oud-topbokser Evander Holyfield. Een van de gevechten die hem het meest bijstaan in zijn gevecht met ‘Iron Mike’, die probeerde de tepel van de Ier af te bijten.

,,Ik was voor niemand bang. Wat is het ergste dat kan gebeuren? Je wordt in slaap geslagen. Ik had nooit angst, ik geloofde dat ik zou winnen”, zegt McBride over zijn clash met Tyson tegen Boxing News. ,,Ik had van dit moment gedroomd sinds ik een kind was.”

,,Ik had altijd gezegd dat ik graag tegen Mike Tyson zou vechten. En zoals ik toen al zei, ik ben misschien traag, maar als ik je raak, heb ik zware handen. Ik sprak met Tyson in de zesde ronde. Ik zei: ‘Is dat alles wat je hebt?” dit wakkerde de woede aan bij Tyson die een poging deed de tepel van de Ier compleet af te bijten.

Pijnlijk

,,Ik vertelde hem dat hij in de problemen zat. Maar toen probeerde hij mijn tepel eraf te bijten. Ik trok me terug en zijn mondbeschermer gleed van mijn tepel. Godzijdank had hij het mondstuk in, anders zou ik de enige man in Ierland zijn met maar één tepel”, zegt een nog steeds onder de indruk zijnde McBride.

Tyson stond bekend om zijn bijt technieken en had eerder bij Holyfield in 1997 een stuk van diens oor afgesnoept. Dit koste Tyson een lange schorsing en diskwalificatie. McBride en Holyfield zouden elkaar afgelopen 5 juni treffen. Echter werd de wedstrijd afgelast en wordt een nieuwe datum gezocht. Als de twee elkaar treffen zal McBride ongetwijfeld kijkende naar het oor van Holyfield blij zijn dat Tyson zijn tepel ongemoeid liet.

Bekijk ook

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

KO! Gökhan Saki trapt James McSweeney naar verlies

Legende Saki lag flink onder vuur door McSweeney

Wraak voor Badr! Plazibat MEPT Adegbuyi ‘KO’ in verhit gevecht

In de eerste ronde liep Adegbuyi tegen een rechterhoek aan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page