Mike Tyson gaf expres op tegen Kevin McBride in zijn laatste profgevecht – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Mike Tyson gaf expres op tegen Kevin McBride in zijn laatste profgevecht

Mike Tyson gaf expres op tegen Kevin McBride in zijn laatste profgevecht

Mike Tyson, de bokslegende die nog altijd als de ‘Baddest Man on the Planet’ wordt gezien, was een schim van dat in zijn laatste professionele gevecht. Iron Mike nu 54 stond op 11 juni 2005 tegenover de Ier wat eindigde in een teleurstelling voor de fans van de Amerikaan.

Tyson stond in de ring tegenover McBride na 11 maanden buiten actie te zijn geweest, nadat hij zijn vorige gevecht van Danny Williams door knock-out had verloren. Even leek het erop dat Tyson zou stoppen met boksen maar nam het och op tegen de Ier McBride, die binnenkort tegen oud-rivaal van Tyson, Evander Holyfield de ring in gaat.

Vuilspel

Voor het grootste deel van het gevecht werd een langzame en trage Mike Tyson door McBride uit elkaar gesloopt. Hoewel Tyson erin slaagde zijn tegenstander op afstand te houden tot de vijfde ronde, deed een gefrustreerde Tyson het ondenkbare. Om uit een clinch te komen probeerde Tyson linkerarm van McBride te breken.

De scheidsrechter gaf snel een waarschuwing, terwijl een daaropvolgende kopstoot van Tyson leidde tot een aftrek van twee punten. In ronde zes sloeg McBride de bokslegende naar het canvas. Echter werd deze beoordeeld als een uitglijder van Tyson op het canvas in plaats van een knock-down.

Het ging gewoon niet meer

Maar de fans wisten niet dat ze net getuige waren geweest van de laatste paar momenten van de legendarische Tyson. Schokkend niet in staat om de bel te beantwoorden in de zevende ronde, zakte Tyson op zijn kruk en riep Kevin McBride verder uit als winnaar via technische knock-out.

Zelf zegt Tyson hierover; ,,Ik realiseerde me dat ik denk dat ik het niet meer had”, zei Tyson. ,,Ik had het vermogen om in vorm te blijven, maar ik had geen lef meer om te vechten. Ik vocht gewoon om mijn rekeningen te betalen. Ik dacht ik heb hier geen zin meer in. Ik ben me meer bewust van mijn kinderen. Ik heb die wreedheid niet, ik ben dat dier niet meer. Hoogstwaarschijnlijk ga ik niet meer vechten. Ik ga de sport niet minachten door te verliezen van dit kaliber van vechters. “

Bekijk ook

Levi Rigters in actie tijdens Glory 78 op 17 juli

Levi Rigters komt in actie op 17 juli tijdens Glory 78 in Ahoy.

Schokkende foto MMA-vechter vrijgegeven, ‘slachtoffer bomaanslag’

Phoe Thaw, die zwaar gewond werd door een bomaanslag in Birma is er niet best aan toe.

Video: ‘Dit is pas knokken, vechtsporters zijn er niks bij’

Wie denkt dat alleen vechtsporters een partijtje kunnen knokken heeft het mis.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page