Home / Nieuws / Boks Nieuws / Mike Tyson: ‘Floyd Mayweather Jr is niet de beste bokser ooit’

Mike Tyson: ‘Floyd Mayweather Jr is niet de beste bokser ooit’

Mike Tyson heeft onlangs verklaard dat hij niet gelooft dat Floyd Mayweather Jr de beste bokser aller tijden is. De bokslegende begrijpt niet waarom zo velen die bewering doen.

,,Floyd is een geweldige vechter, begrijp me niet verkeerd, maar hij had 50 gevechten. Luister, ‘Sugar’ Ray Robinson had 47 gevechten, hij verloor er één. Hij had een winst record van 78 gevechten, met ongeveer 60 knock-outs”, zegt Tyson

Hou toch op

Tyson heeft ook geen ongelijk. Robinson haalde de 40-0 voordat hij zijn eerste nederlaag leed. Een verlies tegen Jake LaMotta, die hij slechts twee gevechten later zou wreken en twee jaar later ook de trilogie won.

,,Vertel me niet dat je de beste vechter bent met 50-0 record. Hij is ongetwijfeld een geweldige vechter, maar 50-0? Chavez had 90 (ongeslagen gevechten). Chavez vocht acht keer per jaar tegen degene die in de ranglijst stond”, aldus Tyson.

Overtroffen

Er zijn misschien anderen die Mayweather hebben overtroffen. Maar dat neemt niet weg van wat hij deed en tegen wie hij het deed. Mayweather is de beste verdedigende vechter aller tijden uit welke vechtsport dan ook. maar kun je het mee eens zijn of niet.

Er was ook een ongeslagen Thaise bokser met de naam Wanheng Menayothin. Die tot vorig jaar 54-0 stond. Rocky Marciano stopte ook met een perfect record van 49-0, hoewel dat natuurlijk de 50 niet overtreft.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

HESDY GERGES:’Rico mij de ring door slaan, we gaan het zien’ (video)

Hesdy Gerges is klaar voor Rico Verhoeven. Sinds bekend werd dat de Amsterdammer tegen de ...

GLORY last persconferentie in met Rico, Hesdy, Levi en Tarik

GLORY Kickboxing last een persconferentie met de deelnemers aan het 4 man toernooi van 30 ...

Verkrachting details onthuld in rechtszaak tegen Conor McGregor

Conor McGregor’s juridische problemen zijn nog niet voorbij. Meer details zijn naar voren gekomen uit ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page