MIKE TYSON EFFECT: Speciale boksveteranen league in de maak - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / MIKE TYSON EFFECT: Speciale boksveteranen league in de maak

MIKE TYSON EFFECT: Speciale boksveteranen league in de maak

Nu steeds meer oud-boksers zoals Mike Tyson een comeback lijken te maken, is er behoefte aan een speciale veteranen league. Achter de schermen wordt daar aan gewerkt.

Grote bokspromotors staan in de rij om bokslegendes zoals Mike Tyson opnieuw een plek te bieden in de boksring. Echter kleven er nogal wat risico’s aan. Als een bokser meer dan 10 jaar uit het wedstrijd circuit is tegen wie zet je deze dan de ring. Iemand van gelijke leeftijd en achtergrond. Of een jong talent welke vast en zeker een hele kluif is voor de veteraan.

Speciale regels

Dat betekent nog steeds niet dat mensen verwachten dat voormalige sterren die nu in de veertig en vijftig zijn, presteren alsof het nog in de jaren 80 of 90 was. Met dat in gedachten is Impact Boxing op het idee gekomen om de VBL (Veteran Boxing League) op te richten.

“Impact Boxing is een nieuwkomer in de sport”, zei het bedrijf in een persbericht. Impact Boxing die eerder dit jaar toetrad tot de bokswereld is geïnteresseerd is in het helpen van gepensioneerde vechterss om geld te blijven verdienen. Om hun families te kunnen blijven onderhouden, maar alleen als het kan op een veilige manier.

Enkele van de regels die Impact zal toepassen op VBL-gevechten zijn:

· Niet meer dan 6 ronden per wedstrijd
· Rondes van 2 minuten
· Pauzes van 90 seconden tussen de rondes in plaats van de gebruikelijke 1 minuut
· Vechters zouden 12 oz handschoenen aan moeten in de zwaardere gewichtsklassen en 10 oz. handschoenen in de lichtere gewichtsklassen
· Strenge medische vereisten voorafgaand aan de wedstrijd om fysieke fitheid te garanderen om te vechten in VBL
· Alle andere aspecten van de gevechten vallen onder de ABC-regels
· Toernooien kunnen worden gehouden op basis van het eerdere professionele succes van de vechter.

Om een ​​goede hersteltijd mogelijk te maken en ook extra medisch toezicht in de eerste lijn tussen de rondes zijn de 90 seconden bedacht in plaats van de 1 minuut rust. De plotselinge verklaarde belangstelling van de voormalige zwaargewicht Mike Tyson voor eencomeback heeft veel aandacht getrokken.

Grote namen uit het verleden

“De aankondiging van Tyson veroorzaakte een kettingreactie”, beweert Impact, terwijl hij verschillende andere legendarische namen in de vechtsportwereld inspireerde om een terugkeer aan te kondigen. Zoals Tyson rivaal Evander Holyfield, James Toney en MMA-legendes zoals Wanderlei Silva en Tito Ortiz.

Als recente toetreder wil Impact graag zijn stempel drukken als een vermakelijke maar veiligheids bewuste entiteit. “Op vergelijkbare wijze”, zegt het bedrijf, “zou Impact Boxing voor senior competities in professioneel MMA, golf en tennis hun diensten aan kunnen bieden.

Bekijk ook

Bokser (24) doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Bokser doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Na een aantal keer zwaar geraakt te zijn ...

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder kwam zich op uitnodiging van de Nederlandse Vechtsportautoriteit

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page