Mike Tyson: 'Anthony Joshua is geen mietje kan winnen van Usyk' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Mike Tyson: 'Anthony Joshua is geen mietje kan winnen van Usyk'

Mike Tyson: 'Anthony Joshua is geen mietje kan winnen van Usyk'

Bokslegende Mike Tyson is een van de weinige mensen die weigert Anthony Joshua als underdog neer te zetten voor de rematch met Oleksandr Usyk deze zomer. De Brit werd vorig jaar september verslagen in het Tottenham Hotspur Stadium om zijn IBF-, IBO-, WBO- en WBA-titels (super)zwaargewicht te verliezen.

Door acht ronden was het een hecht gevecht, maar de Oekraïner domineerde Joshua in de laatste vier ronden om de overwinning veilig te stellen. In werkelijkheid leek het erop dat hij Joshua in de laatste ronde had kunnen stoppen als hij dat had gewild, maar Usyk zegt dat zijn coach hem had gezegd dat niet te doen.

Tyson, een voormalige zwaargewicht kampioen, zegt dat Usyk's amateurstijl 'conflicteert' met Joshua, maar Joshua heeft het potentieel en de tools om te winnen. ,,Usyk is een elite amateur-bokser," zegt Tyson. ,,Hij heeft die amateur-boksstijl die jongens als Joshua in de war brengt omdat het te veel beweging is. Schelden en al dat soort dingen. En Joshua is niet echt een amateur."

Meer Jabben

,,Hij kan zoveel, daarom verloor hij nooit de hoop. Hij kan zoveel leren, hij leert nog steeds. Daarom is hij gevaarlijk, Joshua, omdat hij nog steeds verdomd aan het leren is. De meeste experts bekritiseerden Joshua's beslissing om Usyk te outboxen.

Tyson zou graag zien dat Joshua deze keer meer werk met zijn Jab's zou doen. De ex-kampioen zwaargewicht zei: ,,Joshua moet leren om meer stoten te geven, zoals boem, boem prikken met zijn Jabs! Hij kan niet zomaar schijnbewegingen maken, de Jab moet constant aanwezig zijn en hij moet er iets van maken. Hij heeft zo veel verdomd potentieel."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws