Mike Tyson: 'Anthony Joshua is geen mietje kan winnen van Usyk' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Mike Tyson: ‘Anthony Joshua is geen mietje kan winnen van Usyk’

Mike Tyson: ‘Anthony Joshua is geen mietje kan winnen van Usyk’

Mike Tyson: 'Anthony Joshua is geen mietje kan winnen van Usyk'

Bokslegende Mike Tyson is een van de weinige mensen die weigert Anthony Joshua als underdog neer te zetten voor de rematch met Oleksandr Usyk deze zomer. De Brit werd vorig jaar september verslagen in het Tottenham Hotspur Stadium om zijn IBF-, IBO-, WBO- en WBA-titels (super)zwaargewicht te verliezen.

Door acht ronden was het een hecht gevecht, maar de Oekraïner domineerde Joshua in de laatste vier ronden om de overwinning veilig te stellen. In werkelijkheid leek het erop dat hij Joshua in de laatste ronde had kunnen stoppen als hij dat had gewild, maar Usyk zegt dat zijn coach hem had gezegd dat niet te doen.

Tyson, een voormalige zwaargewicht kampioen, zegt dat Usyk’s amateurstijl ‘conflicteert’ met Joshua, maar Joshua heeft het potentieel en de tools om te winnen. ,,Usyk is een elite amateur-bokser,” zegt Tyson. ,,Hij heeft die amateur-boksstijl die jongens als Joshua in de war brengt omdat het te veel beweging is. Schelden en al dat soort dingen. En Joshua is niet echt een amateur.”

Meer Jabben

,,Hij kan zoveel, daarom verloor hij nooit de hoop. Hij kan zoveel leren, hij leert nog steeds. Daarom is hij gevaarlijk, Joshua, omdat hij nog steeds verdomd aan het leren is. De meeste experts bekritiseerden Joshua’s beslissing om Usyk te outboxen.

Tyson zou graag zien dat Joshua deze keer meer werk met zijn Jab’s zou doen. De ex-kampioen zwaargewicht zei: ,,Joshua moet leren om meer stoten te geven, zoals boem, boem prikken met zijn Jabs! Hij kan niet zomaar schijnbewegingen maken, de Jab moet constant aanwezig zijn en hij moet er iets van maken. Hij heeft zo veel verdomd potentieel.”

Over Jordi Aantjes

Bekijk ook

Man slaat security plat op vliegveld! 'Lekker voordringen'

Man slaat security plat op vliegveld! ‘Lekker voordringen’ (video)

De ellende op luchthavens is inmiddels van alle dag

Waarom je UFC 276 deze zaterdag niet mag missen

Waarom je UFC 276 deze zaterdag niet mag missen

Israel Adesanya middengewicht kampioen wil zijn dominantie voortzetten zaterdag tegen de keiharde Jared Cannonier op UFC 276.

Opa krijgt klappen! Geelhesjes ruzie loopt uit de hand (video)

Opa vangt klappen tijdens geelhesjes ruzie! ‘Doe dat nog eens’ (video)

Ruzie maken is van alle leeftijden ook als je iets ouder bent. Als je dan ook nog eens overtuigd bent dat je kan incasseren zit je geramd, toch...?

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page