MEGA MILJOENEN: Dit pakken Joshua en Fury voor hun gevecht
Home / Nieuws / Boks Nieuws / MEGA MILJOENEN: Dit pakken Joshua en Fury voor hun gevecht

MEGA MILJOENEN: Dit pakken Joshua en Fury voor hun gevecht

Anthony Joshua en Tyson Fury maakten woensdag bekend dat zijn in 2021 maar liefst twee keer met elkaar de boksring in zullen gaan. Dit levert beide boksers een mega bedrag op.

Joshua en Fury zullen ELK voor één gevecht tussen de € 60-70 miljoen krijgen. De eerste Fury vs Joshua wedstrijd heeft een 50/50 verdeling van de inkomsten en de tweede 60/40. Waarbij de winnaar van de eerste wedstrijd het grootste percentage binnensleept.

Verschoven naar 2021

De promotors voor de evenementen hebben de twee wedstrijden nodig voor een live publiek vanwege het geld dat ze kunnen verdienen. Ze willen dat de twee Joshua vs Fury gevechten onder ideale omstandigheden plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk. Maar de coronapandemie verijdelt die plannen.

Eddie Hearn maakte bekend dat 2021 het jaar wordt dat Joshua en Fury elkaar zullen treffen. Verwacht wordt dat er dan weer voor publiek gevechten kan worden. Het nieuws werd wereldwijd met veel vreugde ontvangen door de boks fans.

Mega miljoenen

Volgens promotor Frank Warren zouden Joshua (23-1, 21 K.O.s) en Fury (30-0-1, 21 K.O.s) voor één gevecht elk 60 tot 70 miljoen dollar kunnen krijgen. Dat is goed geld, zelfs voor deze twee zwaargewichten. Het vermogen van Fury zal in feite verdrievoudigen voor het eerste gevecht als die cijfers standhouden.

Fury is zo dolenthousiast over het Joshua-gevecht dat hij voorbij zijn gevecht met Deontay Wilder kijkt. Wat een slecht voorteken zou kunnen zijn. We zagen hoe Joshua vorig jaar in juni Andy Ruiz Jr. onderschatte en ervoor betaalde in de zevende ronde.

Bekijk ook

TikTok watjes MEPPEN elkaar door boksring (video)

Toch ging het er even stevig aan toe.

UFC-knokker slaat coach lek! ‘Hier houden ze van’ (video)

Francis Ngannou verdedigd zaterdag zijn UFC-titel tegen Cyril Gane

Fury in gesprek over gevecht tegen Usyk! ‘Machtspel’

Tyson Fury en Oleksandr Usyk zouden elkaar kunnen ontmoeten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page