McCaskill onttroont Braekhus in omstreden titelstrijd Boks Nieuws
Boks Nieuws

McCaskill onttroont Braekhus in omstreden titelstrijd

McCaskill onttroont Braekhus in omstreden titelstrijd
McCaskill onttroont Braekhus in omstreden titelstrijd

Jessica McCaskill wint via een omstreden beslissing, en maakt een einde aan de 11-jarige titel regeerperiode van Cecilia Braekhus.

McCaskill werd de nieuwe onbetwiste wereldkampioen weltergewicht via een meerderheidsbesluit. Zij versloeg Braekhus met scores van 95-95, 97-94 en 97-93. Met de winst eindigde McCaskill de lange periode waarin Braekhus kampioen was.

Braekhus had wat problemen in de eerste zes ronden van het gevecht met McCaskill. Maar de juryleden die het gevecht scoorden voor de uitdager gaven blijkbaar de voorkeur aan McCaskill voor haar inzet in de wedstrijd.

Veel commentaar

In de laatste vier rondes kwam Braekhus sterk terug en domineerde de wedstrijd. Braekhus wilde een lang bestaand record breken en geschiedenis schrijven. De controversiële beslissing van de jury belette haar precies dat te doen.

De uitslag kon dan ook op flink wat commentaar rekenen. Braekhus zelf had geen enkel probleem met de beslissing. "Ze deelde meer stoten uit dan ik en wilde het echt heel graag. Ik ga niets meer zeggen. Ik wil haar feliciteren. Zorg goed voor de titels. Ik weet dat ze dat zal doen, " zei Braekhus.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws