Home / Nieuws / Boks Nieuws / McCaskill onttroont Braekhus in omstreden titelstrijd

McCaskill onttroont Braekhus in omstreden titelstrijd

McCaskill (R) in haar clash met Braekhus (L)

Jessica McCaskill wint via een omstreden beslissing, en maakt een einde aan de 11-jarige titel regeerperiode van Cecilia Braekhus.

McCaskill werd de nieuwe onbetwiste wereldkampioen weltergewicht via een meerderheidsbesluit. Zij versloeg Braekhus met scores van 95-95, 97-94 en 97-93. Met de winst eindigde McCaskill de lange periode waarin Braekhus kampioen was.

Braekhus had wat problemen in de eerste zes ronden van het gevecht met McCaskill. Maar de juryleden die het gevecht scoorden voor de uitdager gaven blijkbaar de voorkeur aan McCaskill voor haar inzet in de wedstrijd.

Veel commentaar

In de laatste vier rondes kwam Braekhus sterk terug en domineerde de wedstrijd. Braekhus wilde een lang bestaand record breken en geschiedenis schrijven. De controversiële beslissing van de jury belette haar precies dat te doen.

De uitslag kon dan ook op flink wat commentaar rekenen. Braekhus zelf had geen enkel probleem met de beslissing. “Ze deelde meer stoten uit dan ik en wilde het echt heel graag. Ik ga niets meer zeggen. Ik wil haar feliciteren. Zorg goed voor de titels. Ik weet dat ze dat zal doen, ” zei Braekhus.

Bekijk ook

Japanse vechtersbaas biedt ontslagen Alistair Overeem baan aan

Alistair Overeem werd vandaag genadeloos aan de kant geschoven door zijn werkgever UFC. De Amerikaanse ...

Eerste sportscholen ontvangen Keurmerk Vechtsportautoriteit

De eerste Keurmerken van de Vechtsportautoriteit zijn uitgedeeld. Een aantal sportscholen mag zich al de ...

‘Rico Verhoeven moet voetbalclub Sparta redden’

Rico Verhoeven zou ingeschakeld moeten worden om voetbalclub Sparta een helpende hand te bieden. Dat zegt analist Robert Maaskant vandaag in het AD. De topkickboksers zou motivator kunnen optreden om de club uit het dal te halen.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page