Marokkaan MEPT racistische bokser naar nederlaag! (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Marokkaan MEPT racistische bokser naar nederlaag! (video)

Marokkaan MEPT racistische bokser naar nederlaag! (video)

Michele Broili, een bokser met neonazistische tatoeages verloor het gevecht om de super-vedergewicht titel tegen de Marokkaanse Hassan Nourdine afgelopen weekend. De bokstitelwedstrijd leidde tot verontwaardiging door de uittingen van de Italiaan.

De bokser in kwestie, Michele Broili, verloor het supervedergewicht titelgevecht van de Marokkaanse Hassan Nourdine, maar hielp een nationale discussie over fascistische propaganda in Italië nieuw leven in te blazen.

"Toen ik in de ring stapte en die tatoeages zag, was ik geschokt", vertelde Nourdine aan de Italiaanse nationale krant La Stampa. “Ik vond die tatoeages obsceen. Er is geen rechtvaardiging. De Italiaanse Boksfederatie had vanaf het begin moeten beseffen dat deze bokser die sympathieën had. Het aanzetten tot haat is strafbaar.”

Niet normaal

Het evenement, dat plaatsvond in de havenstad Triëst, werd volgens The Guardian ook uitgezonden op de website Gazzetta dello Sport, de grootste sportkrant van Italië. De livestream maakte duizenden kijkers boos, die zagen hoe Broili voorafgaand aan het gevecht de Hitlergroet bracht.

Wat Nourdine betreft, de bokser uitte zijn bezorgdheid over het falen van de federatie, maar kon zijn voldoening over het behalen van een overwinning op een nazi niet verbergen. ,,Voor mij is dit allemaal niet normaal. Maar ik kan niet ontkennen dat het verslaan van iemand met die tatoeages een overwinning is die het dubbele waard is", zei Nourdine.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws