Manny Pacquiao maakt boksretour met gevecht in Saoedie-Arabië
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Manny Pacquiao maakt boksretour met gevecht in Saoedie-Arabië

Manny Pacquiao maakt boksretour met gevecht in Saoedie-Arabië

Manny Pacquiao maakt prof-boksretour met gevecht in Saoedie-Arabië

Manny Pacquiao de Filippijnse boks-superster die vorig jaar stopte met boksen voor een gooi naar het presidentschap van de Filippijnen, overweegt om in januari 2023 een oefenwedstrijd in Saoedi-Arabië te houden.

De 43-jarige legendarische voormalig wereldkampioen gaat gesprekken voeren over een gevecht tegen de Franse bokser en zijn voormalige sparringpartner Jaber Zayani in Riyad. ,,We zullen de gesprekken opstarten”, zei Pacquiao, die eerder een terugkeer naar het professionele boksen uitsloot

Pacquiao beëindigde zijn 26-jarige bokscarrière met een puntennederlaag tegen de Cubaan Yordenis Ugas in augustus 2021. Als voormalig senator, deed hij eerder dit jaar een mislukte poging om president van zijn land te worden. Voordat Pacquiao bokst tegen Zayani staat hij op 10 december in de ring tegen vechtsport YouTuber DK Yoo.

Net als in het echie

,,Ik zal me op dezelfde manier voorbereiden als waarop ik train voor een echt gevecht”, zei Pacquiao over zijn benefietwedstrijd tegen DK Yoo op 10 december in Seoul. Het gevecht over zes ronden heeft geen overeengekomen gewichtslimiet, waardoor Pacquiao mogelijk fysiek benadeeld wordt tegen de grotere Yoo (gaat verder onder video).

Yoo heeft meer dan 650.000 abonnees op YouTube, waar hij zijn zelfbedachte vechtsport promoot, genaamd “warfare combat system”. ,,Ik weet dat ik niet van hem zal winnen, maar ik zal mijn best doen om Manny Pacquiao te verrassen”, zei Yoo eerder. Het grootste deel van het geld dat met het evenement wordt opgehaald, gaat naar de wederopbouw van huizen in het door conflicten geteisterde Oekraïne, aldus de organisatoren.

Bekijk ook

Overeem geeft tijdlijn! 'Dit nog na Badr en dan is het genoeg'

Overeem geeft tijdlijn! ‘Dit nog na Badr en dan is het genoeg’

Meer dan dat zal het niet zijn

UFC-ster McGregor daagt Hasbulla uit! 'Niet te hard slaan'

UFC-ster McGregor daagt Hasbulla uit! ‘Niet te hard slaan’

Dit is waar ik op heb gewacht

Mohammed Boutasaa in ONE Titel strijd op 21 oktober! 'Beste rivaal tot nu toe'

Mohammed Boutasaa in ONE Titel strijd op 21 oktober! ‘Beste rivaal tot nu toe’

Mohammed Boutasaa, is tot nu toe ongeslagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page