'Man zonder pik!' Boksbond ziet transgender competitie wel zitten
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘Man zonder pik!’ Boksbond ziet transgender competitie wel zitten

‘Man zonder pik!’ Boksbond ziet transgender competitie wel zitten

'Man zonder pik!' Boksbond WBC overweegt transgender competitie

Internationale boksbond WBC overweegt een aparte transgender league op te richten, om vrouwelijke boksers te beschermen. In de praktijk zijn er extreme gevallen geweest waar vrouwelijke vechters zwaar letsel opliepen, toegebracht door voormalige mannen die als vrouw door het leven gaan.

De voorzitter van de World Boxing Council, Mauricio Sulaimán Saldívar, overweegt een voorstel om een ​​competitie op te richten die uitsluitend bestemd is voor transgender boksers. Dit om te voorkomen dat vrouwelijke vechters ernstig gewond raken.

,,We hebben in overweging om een ​​voorstel te doen voor een competitie voor transgendergevechten”, vertelde Sulaimán aan de krant Izquierdazo. ,,Waar we naar op zoek zijn, is het vermijden van een veiligheids- en gevaar situatie met een potentieel ongeval in de ring.”

Je hebt geen pik, maar blijft een man

Transgender MMA-vechter Fallon Fox sloeg haar vrouwelijke tegenstander Tamika Brents zo hard dat deze een schedelbreuk opliep. Dit leidde tot afschuw en de discussie dat het niet eerlijk is qua krachtvoordeel. Een transgender mag dan wel van man naar vrouw zijn gegaan, maar het lichamelijke voordeel blijft. Ook wil WBC discriminatie verwijden (lees verder onder video).

Een van de personen die tegen het vechten en boksen van transgenders tegen vrouwen is, is Joe Rogan. Zelf ex-Taekwondoka en UFC-commentator. Hij zei in zijn eigen Podcast het volgende; Maak dat je wegkomt. Je bent gek. Je moet tegen mannen vechten, weet je? Je moet tegen mannen van jouw maat vechten omdat je een man bent. Je bent een man zonder een pik.”

Wanneer de WBC de transgender competitie start lijkt af te hangen van een stemming en forum welke binnenkort plaats zal vinden.

Bekijk ook

Akelig ventje geklapt na uitdagen! 'Nooit meer zeggen' (video)

Akelig ventje geklapt na uitdagen! ‘Nooit meer zeggen’ (video)

Voor hij het wist werd hij onderuit gemept en ging nokkie-out.

Ubertje klapt lastige klant met kaakslag omver! 'Niet betalen' (video)

Ubertje klapt lastige klant met doodsklap omver! ‘Niet betaald’ (video)

Niet willen betalen na een rit en dan nog een grote mond ook

Klein meisje onderuit getrapt door volwassen vechter! 'Jij mietje'

Klein meisje onderuit getrapt door volwassen vechter! ‘Jij mietje’ (video)

Beelden van een klein meisje die met een low-kick

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page