Maffiabaas bepaalde carrière van bokskampioen Tyson Fury Boks Nieuws
Boks Nieuws

Maffiabaas bepaalde carrière van bokskampioen Tyson Fury

Maffiabaas bepaalde carrière van bokskampioen Tyson Fury
Maffiabaas bepaalde carrière van bokskampioen Tyson Fury

Bokspromotor Eddie Hearn beweert dat maffiabaas Daniel Kinahan de afgelopen drie jaar de carrière van Tyson Fury heeft bepaald.

Eddie Hearn vertelde The Athletic dat de maffiabaas Daniel Kinahan onderhandelde voor Tyson Fury in zijn gevechten tegen Deontay Wilder. Een paar weken geleden kondigde Tyson Fury aan dat hij een overeenkomst voor twee gevechten met Anthony Joshua had gesloten.

Boycot

Tijdens zijn aankondiging bedankte Fury Daniel Kinahan, een man die door Ierse rechters gekenmerkt wordt, als waarnemend baas van de grootste criminele organisatie van het land. Fury beweerde dat Kinahan verantwoordelijk was voor het krijgen van de deal.

De toenmalige Ierse premier Leo Varadkar veroordeelde Kinahan's betrokkenheid bij de onderhandelingen en riep op tot een boycot. Hij zei ook dat zijn regering met hun tegenhangers in de Verenigde Arabische Emiraten spraken over Kinahan, die in Dubai woont.

Anthony Joshua

Sindsdien hebben Fury en zijn promotor Bob Arum gezegd dat ze niet langer via Kinahan zullen onderhandelen. Kinahan is ook gedumpt door KHK Sports. Dit is een sportbedrijf van het koningshuis van Bahrein dat hem onlangs heeft aangenomen als speciaal adviseur.

Eerder deze week kondigde MTK Global, dat mede-oprichter Kinahan zou stoppen met boksen promoton. Eddie Hearn, die Anthony Joshua promoot, sprak onlangs over de gevolgen van de deal tussen Fury en Joshua. En de betrokkenheid van Kinahan.

Moorden

"Kinahan heeft lang in het boksers gewerkt en vertegenwoordigt Fury ongeveer drie jaar." zegt Hearn. Zijn betrokkenheid is in strijd met wat Fury's beheermaatschappij MTK Global al jaren zegt; dat hun voormalige mede-oprichter niet langer betrokken was bij het bedrijf of hun klanten."

Volgens de recente roddelpers in Ierland is Kinahan een persoon die in verband wordt gebracht in drie moord en huurmoorden. Die gericht zijn op verdachte leden van de Hutch Gang. Het Kinahan-kartel en de Hutch Gang voeren oorlog sinds Gary Hutch, een voormalige Kinahan-medewerker, in 2015 in Spanje werd geliquideerd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws