LEVENSGEVAAR: WBC geeft lijst vrij met boksers die groot risico lopen – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / LEVENSGEVAAR: WBC geeft lijst vrij met boksers die groot risico lopen

LEVENSGEVAAR: WBC geeft lijst vrij met boksers die groot risico lopen

LEVENSGEVAAR: WBC publiceert lange lijst met boksers die groot risico lopen

Boksbond WBC wil het aantal gevallen van ernstig letsel en zelfs dodelijke ongevallen in de ring aanpakken. Vandaag publiceerde de bond een lijst met boksers die ernstig gevaar lopen.

De World Boxing Council is serieus en wil het aantal mismatches aanpakken waarbij boksers het risico lopen op letsel of erger. Men vraagt dan ook aandacht voor de aanpak van de ‘mismatches’ die ontstaan. Het initiatief kwam tot stand doordat de bekende scheidsrechter en jurylid Greg Sirb een lijst instuurde met boksers die een groot risico lopen.

Schuld van de matchmakers

De WBC bestuurde de lijst waar op te zien is dat er prof boksers zijn die grote verliezen hebben geleden, of vaak knock-out zijn geslagen. WBC wijdt dit onder andere aan het feit dat matchmakers vaak een inschatting fout maken, door boksers tegen een niet gelijkwaardige tegenstander te matchen.

,,Een matchmaker is een sleutelelement in een bokswedstrijd. Waarbij ervaring, nederigheid, menselijkheid en gezond verstand worden gebruikt, toegepast en overgedragen. Door de bewezen capaciteiten van elke bokser zorgvuldig te beoordelen voordat ze met elkaar vechten”, aldus de WBC.

Doe mee en help

,,De World Boxing Council zal eraan werken om deze lijst te verspreiden en zoveel mogelijk federaties en commissies aan te moedigen hetzelfde te doen. ”

KLIK HIER OM DE LIJST MET BOKSERS TE BEKIJKEN

Ook moedigt de bond personen aan actief mee te werken aan het voorkomen van mismatches. ,,We verwelkomen iedereen die geïnteresseerd is om lid te worden van de Safe Boxing Task Force om actief deel te nemen aan deze belangrijke kwestie.”

Bekijk ook

📺 UFC Replay: Diaz faalt, Adesanya domineert en 1e Mexicaanse kampioen

Er stonden twee titels op het spel en de terugkeer van 'Badboy' Nate Diaz.

MMA-vechter (43) overlijdt na corona vaccinatie?

Bekend vechter en Kickboxing/MMA coach had geen gezondheidsproblemen

BREAKING: Isis Verbeek in Bare Knuckle MMA-gevecht tegen Kahaunaele

Isis Verbeek gaat blote vuist MMA-vechten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page