Home / Nieuws / Boks Nieuws / Leugens: Bokskampioen Tyson Fury doneerde geen 7 miljoen aan goed doel

Leugens: Bokskampioen Tyson Fury doneerde geen 7 miljoen aan goed doel

Tyson Fury zaterdag kan mijn laatste bokswedstrijd zijn!

Bokspromotor Eddie Hearn claimt dat Tyson Fury gelogen heeft over het doneren van 7 miljoen aan een goed doel.

Na zijn partij tegen Deontay Wilder waar Fury het miljoenen bedrag won, werd er breed in de pers uitgemeten dat de Engelsman Fury zijn hele gage aan een goed doel had geschonken. Dit verhaal werd door een aantal critici in twijfel getrokken omdat Fury er om bekend zou staan gek te zijn op geld.

ZIE OOK >> Wilder vs Fury eindigt in onbeslist

Voor het gevecht met Wilder, beloofde Fury leden van de brandweer van Los Angeles dat hij zijn volledige verdiensten zou doneren aan Britse liefdadigheidsinstellingen om huizen te bouwen voor alcohol- en drugsverslaafden. Echter zegt Hearn dat er geen enkele euro geschonken zou zijn.

Niets bekend

Waar Hearn zijn beweringen op baseert is onbekend. Fury werd een inspiratie voor psychiatrische patiënten tijdens de confrontatie van vorig jaar met Wilder, na teruggekeerd te zijn naar het hoogste boks niveau, na het overwinnen van depressies en alcoholisme.

Toen hem door een fan tijdens een meet and greet werd gevraagd of hij zijn belofte nagekomen was, antwoordde Fury: “Ik heb mijn laatst gewonnen geld weggegeven, maar ik doe geen liefdadigheidswerk voor een schouderklopje.”

Bekijk ook

Amir Khan vs Manny Pacquiao bevestigt voor november

Amir Khan heeft bevestigd dat zowel hij als Manny Pacquiao een contract hebben getekend voor een gevecht.

Ruziënde kickboksers Ghita en Adegbuyi in bokswedstrijd

Het rommelt al een tijdje tussen kickboksers Benjamin Adegbuyi en Daniel Ghita.

Bokslegende Pernell Whitaker overleden na bizar ongeluk

Pernell Whitaker wordt beschouwd als een van de grootste lichtgewicht boksers aller tijden, stierf zondag hij werd 55 jaar oud.