Legendarische boksscheidsrechter gestorven aan coronavirus Nieuws
Nieuws

Legendarische boksscheidsrechter gestorven aan coronavirus

Legendarische boksscheidsrechter gestorven aan coronavirus

De eerste zwarte Olympische boksscheidsrechter Carmen Williamson is overleden ten gevolge van het coronavirus.

Carmen Williamson, die in de jaren '40 en '50 een top Amerikaanse amateur-bokser was en in 1984 de eerste black boxing-scheidsrechter en jurylid op de Olympische Spelen werd, is overleden. Hij werd 94 jaar.

Williamson stierf op 8 april in een ziekenhuis in Toledo aan COVID-19-complicaties, zei een van zijn dochters donderdag. Hij was nog maar drie weken verwijderd van het behalen van zijn universitair diploma aan de Universiteit van Toledo, een streven dat hij bijna 20 jaar geleden begon, zei ze.

Carmen Williamson hield niet van opscheppen

Naast scheidsrechters reisde hij in de jaren tachtig de wereld rond en leerde hij de sport aan jongeren met behulp van een trainingsprogramma dat hij had ontwikkeld. Williamson sprak niet veel over zijn bokscarrière.

Er gingen jaren voorbij voordat de familie van Williamson erachter kwam dat hij een gouden erepenning had gekregen nadat hij bij de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles als official was aangesteld. Williamson, die bijna zijn hele leven in Toledo woonde, vocht als vedergewicht en eindigde met een record van 250-14.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws