🎥 | LAFFE ACTIE: Bokser krijgt welverdiende diskwalificatie
Home / Nieuws / Boks Nieuws / 🎥 | LAFFE ACTIE: Bokser krijgt welverdiende diskwalificatie

🎥 | LAFFE ACTIE: Bokser krijgt welverdiende diskwalificatie

Bokser Yenifel Vicente liep afgelopen donderdag tegen een diskwalificatie aan. Hij deed een erg laffe actie tegen zijn tegenstander.

Het Top Rank Boxing van donderdag in Las Vegas had een erg leuke undercard. Maar naar de hoofdpartij werd erg uitgekeken. Voormalig 122 lbs kampioen Jessie Magdaleno (28-1, 18 KOs) keerde terug naar de ring tegen de Dominicaanse veteraan Yenifel Vicente (36-5-2, 28 KOs). Vincente was een zware underdog maar capabele tegenstander die nog nooit was geweest verslagen.

Blinde scheidsrechter

In ronde vier raakte Vicente, Magdaleno duidelijk onder de gordel wat een ‘no go’ is in het boksen. Scheidsrechter Robert Byrd deed er lang over over om tussenbeide te komen. Vicente sloeg Magdaleno neer met een stoot tegen het hoofd wat hem schijnbaar uitschakelde.

Magdaleno kon doorgaan, maar Byrd, die waarschijnlijk daar Vicente de ring uit had moeten gestuurd liet doorvechten. Wel werden twee punten van de score van Vicente afgetrokken. Ontevreden stootte Vicente in dezelfde ronde onder de gordel en Byrd trok nog een punt af.

Hardnekkig

Ongelooflijk genoeg was Vicente nog steeds zeer bereid om zijn geluk te beproeven en naar het lichaam te gaan. Hij werd door Byrd gewaarschuwd dat moest stoppen onder de gorgel te slaan. Dit weerhield hem er helemaal niet van.

In ronde 10 ging Magdaleno neer door een stoot in zijn balzak. Verbazingwekkend genoeg trok Byrd alleen een punt af in plaats van rechtstreeks Vicente te diskwalificeren. Er mocht door gevochten worden totdat het genoeg was en Vicente weer onder de gordel stootte.

Einde wedstrijd en diskwalificatie Magdaleno noemde Vicente een ‘vuile vechter’ in het interview na het gevecht. Het bewijs spreekt voor zich.

Bekijk ook

Bokser (24) doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Bokser doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Na een aantal keer zwaar geraakt te zijn ...

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder kwam zich op uitnodiging van de Nederlandse Vechtsportautoriteit

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page