Kritiek op Tyrone Spong tegen Andy Ruiz Jr: 'Grote teleurstelling' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Kritiek op Tyrone Spong tegen Andy Ruiz Jr: 'Grote teleurstelling'

Kritiek op Tyrone Spong tegen Andy Ruiz Jr: 'Grote teleurstelling'

Tyrone Spong en Andy Ruiz Jr, zullen het tegen elkaar opnemen in juli dit jaar. Het nieuws werd vandaag aangekondigd maar kan rekenen op flink wat kritiek uit de hoek van de bokswereld. Spong zou een inferieure tegenstander zijn voor de Amerikaan.

Voormalig zwaargewicht kampioen Ruiz heeft bijna een jaar niet gevochten en er werd lang uitgekeken naar zijn terugkeer naar de boksring. Nu aangekondigd is dat de Mexicaan de voormalige Glory Kickbokser treft kijkt een gedeelte van de bokswereld afkeurend naar het gevecht. Grote boks nieuws sites uitten dan ook kritiek en steken deze niet onder stoelen of banken.

Een van deze sites is BOXING NEWS 24/7 een van de internationale toonaangevendste boks sites. Deze schrijven verbaasd te zijn dat Spong die naast in het kickboksen en MMA zijn sporen dik verdiende in het boksen. Verwacht werd klaarblijkelijk dat Ruiz tegen Deontay Wilder zou vechten, die tot drie keer verloor van boksicoon Tyson Fury.

Voor het grote geld

,,Nu blijkt dat Ruiz tegenover een andere man staat, een man die een ervaren kickbokser was, maar in de boksring alleen maar beperkte tegenstand heeft ondervonden, een grote teleurstelling", schrijft Boxing News 24/7. De site schroomt niet om uit te halen naar Spong over diens mislukte dopingtest voor zijn gevecht met de nu meervoudig wereldkampioen Oleksandr Usyk.

,,Tyrone Spong, je herkent zijn naam misschien vooral van de mislukte dopingtest die Spong had, waardoor hij in oktober 2019 uit een gevecht met Oleksandr Usyk werd gehaald", aldus de boks site. Echter werd Spong later van alle blaam gezuiverd na onderzoek. De site vindt dat Ruiz niets te winnen heeft met de wedstrijd tegen Spong, behalve dat hij ongetwijfeld een paar miljoen in zijn zak zal steken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws