Kritiek! Canelo kiest SLECHTSTE bokser uit voor titelgevecht Nieuws
Nieuws

Kritiek! Canelo kiest SLECHTSTE bokser uit voor titelgevecht

Kritiek! Canelo kiest SLECHTSTE bokser uit voor titelgevecht

De World Boxing Council heeft Canelo Alvarez goedgekeurd om begin 2022 de WBC-kampioen cruisergewicht Illunga Makabu uit te dagen voor zijn titel. Makabu wordt door sommige boksfans gezien als verreweg de zwakste van de vier kampioenen op cruiserweight.

Er is flink wat commentaar op de beslissing van de WBC van afgelopen nacht. Dit is volgens critici een klassiek voorbeeld van het feit dat Canelo een opportunist is, door het kiezen van de zwakste schakel onder de kampioenen op cruiserweight.

Dit lijkt een herhaling van Canelo's keuze toen hij zijn vierde divisie op titel won door omhoog te gaan in gewicht. Hij koos destijds een van de slechtste van de licht zwaargewicht kampioenen uit de toen 36-jarige Sergey Kovalev in 2019. Canelo had de getalenteerde kampioenen kunnen kiezen, zoals Artur Beterbiev of Dmitry Bivol, maar in plaats daarvan koos hij Kovalev.

Zwakke schakel

Canelo fans, zullen deze stap als een moedige stap zien. Per slot van rekening gaat Canelo twee gewichtklassen omhoog om een ​​veel zwaardere rivaal uit te dagen in Makabu van voor diens WBC cruiserweight-titel.

,,Hopelijk zullen er tijdens het trainingskamp voor dit gevecht dopingstesten zijn", zegt Mike Benson boksexpert. ,,Omdat je niet wilt dat mensen met de vinger zullen wijzen naar de enorme transformatie die Canelo's lichaam de komende vier tot zes maanden zal doormaken terwijl hij zwaarder wordt. " Parodiën hoe Canelo en er uit zal zien verschenen al op social media (zie onder).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws