DISKWALIFICATIE: Kopstoten kosten topbokser titelkans
Home / Nieuws / Boks Nieuws / DISKWALIFICATIE: Kopstoten kosten topbokser titelkans

DISKWALIFICATIE: Kopstoten kosten topbokser titelkans

DISKWALIFICATIE: Kopstoten kost topbokser WBO wereldtitel

Het COVID-gerelateerde uitstel heeft Jamel Herring geen windeieren gelegd. Hij verdedigde zijn WBO junior lichtgewicht wereldtitel met succes.

Scheidsrechter Tony Weeks stopte het gevecht aan het einde van de 8e ronde vanwege herhaalde opzettelijke kopstoten, waardoor Herring niet verder kon. Dit resulteerde ook in diskwalificatie van Jonathan Oquendo.

Herring sloeg Oquendo neer in de tweede ronde, en toen begonnen de kopstoten. Hij opende een akelige snee boven het rechteroog van Herring en werd in de vijfde ronde een punt afgetrokken. De kopstoten gingen door en betekende uiteindelijk het einde van de avond voor Oquendo.

Vervelende kopstoten

Op het moment van de diskwalificatie had Herring de controle over de scorekaarten (80-70 2x en 79-71). Herring zei: ‘Het werd gewoon vervelend. Ik was niet zo tevreden over mijn prestatie, om eerlijk te zijn. In het begin ging alles heel soepel.”

“Uiteindelijk was ik niet blij met hoe ik presteerde. Ik ben teleurgesteld over het resultaat. Ik ben nog nooit in die situatie geweest. Ik wil absoluut nog steeds het gevecht met Carl Frampton. November, december, wat dan ook. Ik wil nog steeds dat gevecht als volgende. “

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page