Kapot geslagen: Waarom Saunders niet verder kon tegen Canelo – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Kapot geslagen: Waarom Saunders niet verder kon tegen Canelo

Kapot geslagen: Waarom Saunders niet verder kon tegen Canelo

Billy Joe Saunders moest zaterdagnacht tegen zijn zin opgeven in zijn bokswedstrijd tegen Canelo ‘Saul’ Alvarez in Texas. De Brit kwam niet meer van zijn kruk in de ring, het was achteraf een goede keuze. Het was onverantwoord om door te boksen.

De Brit Saunders leed een ‘quadripod fractuur’ aan zijn orbitaal bot toegebracht door de stootkracht van Alvarez. Het is dezelfde blessure die Kell Brook opliep toen hij verloor van Gennadiy Golovkin. De keuze om te stoppen was de juiste, want door boksen met een dergelijke opgelopen blessure is onverantwoord.

Je kunt dood gaan

Zelfs Alvarez zag de ernst in tijdens de wedstrijd; ,,Het is moeilijk, want ik zag toen hij zijn jukbeen brak en ik ging terug naar de hoek en ik vertelde Eddy Reynoso mijn trainer dat ik niet dacht dat hij verder kon. Als je je jukbeen breekt, kun je je leven op het spel zetten en kun je zo niet doorgaan”, zei Alvarez. ,,Ik wist wat ik deed met die stoot.”

Bokspromotor Eddie Hearn, die Saunders onder contract heeft bevestigde dat de bokser zondag geopereerd zou worden. Er werd toen al gedacht dat de oogkas van Saunders op drie plaatsen brak. Ondanks alle discussie en kritiek over het stoppen van Saunders, was de verwonding die hij opliep inderdaad behoorlijk ernstig en zal deze hem lange tijd aan de kant houden.

Bekijk ook

MMA-vechter (43) overlijdt na corona vaccinatie?

Bekend vechter en Kickboxing/MMA coach had geen gezondheidsproblemen

BREAKING: Isis Verbeek in Bare Knuckle MMA-gevecht tegen Kahaunaele

Isis Verbeek gaat blote vuist MMA-vechten

7 Weken: Weidman traint weer na gruwelijke beenbreuk

Chris Weidman is teruggekeerd naar de sportschool, zeven weken na zijn gruwelijke beenbreuk.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page