Home / Nieuws / Boks Nieuws / Kapot geslagen Tyson Fury overwint Otto Wallin (boksen)

Kapot geslagen Tyson Fury overwint Otto Wallin (boksen)

Zwaargewicht Tyson Fury (29-0-1, 20 KO’s) ondervond meer tegenstand van Wallin dan hij had verwacht.

In het begin van de wedstrijd liep Fury een heftige blessure boven zijn rechteroog op, een diepe gapende snee weerhield hem er echter niet van door te boksen. De ongeslagen Otto Wallin (20-1, 13 KOs), gaf Tyson waar voor zijn geld en was niet de makkelijke winst waar Fury op had gehoopt.

Bloeden als een rund

Tijdens de derde begon een stroom bloed boven het rechteroog van Fury op te spelen. De zeer grote snee werd veroorzaakt door een linkerhand van Wallin. Fury kwam de vierde uit maar zeg niet hoe, omdat de snee boven het oog echt zwaar bloedde. Fury won de rondes, maar moest uitkijken omdat Wallin ook een paar stoten op het hoofd landde van Fury.

ZIE OOK >> Tyson Fury onthult het geheim achter zijn succes

De bokswedstrijd ging dan ook over alle 12 rondes en eindigde 116-112, 117-111 en 118-110 in het voordeel van Fury. Verwacht wordt dat Fury nu de WBC zwaargewichtkampioen Deontay Wilder zal tegenkomen in een rematch in februari 2020, waarbij Wilder in november een geplande rematch moet winnen met Luis Ortiz.

Bekijk ook

Bokswereld ‘knock-out’ na dood vier jonge boksers

De recente dood van vier jonge boksers schokt de internationale bokswereld.

zijn zwaarste gevecht op weltergewicht

Bokser Errol Spence Jr aangeklaagd na veroorzaken ongeluk

Errol Spence Jr mag dan wel zonder ernstige kleerscheuren uit zijn auto ongeluk zijn gekomen, toch wordt de bokser aangeklaagd wegens rijden onder invloed.

Broer bokser Claressa Shields beschuldigd van mishandeling trainer

Er is een aanklacht ingediend tegen de broer van bokser Claressa Shields in verband met een aanval op de trainer van Ivana Habazin vóór de weging van hun gevecht.