Kapot GEMEPT! 'Dit doet Bare Knuckle boksen met je'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Kapot GEMEPT! ‘Dit doet Bare Knuckle boksen met je’

Kapot GEMEPT! ‘Dit doet Bare Knuckle boksen met je’

Melvin Guillard kreeg leed gisteren een nederlaag tegen Joe ‘Diesel’ Briggs in hun blote vuist boksgevecht tijdens BKFC in Montana. De bloederige sport die zwaar onder vuur ligt kostte zelfs afgelopen week een leven.

Veel oud-MMA vechters zoeken hun heil in het blote vuist boksen. Er valt veel gel mee te verdienen en kan net dat laatst centje opleveren om te overleven. Toch ligt de sport zwaar onder vuur, afgelopen week overleed Justin Thornton aan zijn verwondingen opgelopen in augustus tijden een BKFC wedstrijd.

Geen sport meer

Afgelopen nacht kreeg Guillard het zwaar te verduren. Op social media deelde de vechter een aantal foto’s van zijn gezicht die op vijf verschillende plaatsen is gebroken. ,,Dit doet Bare Knuckle boksen met je”, luidde het bijschrift.

Toch is het Bare Knuckle in Amerika een sommige staten legaal, ook in Engeland is de sport toegestaan en vochten er zelfs Nederlanders onder ander bij de BKB organisatie. In ons land is het verboden, en als het aan de Vechtsportautoriteit ligt zal dit zo blijven. Overigens wordt het blote vuist boksen in het illegale circuit wel veelvudlig georganiseerd onder de noemer ‘Hoodfights’, een uit Amerika overgewaaid fenomeen.

Bekijk ook

GRATIS Rico vs Jamal 3 kijken! ‘Hier is je kans’

Als echte kickboks fan wil je dit niet missen

‘Ik ben er kapot van!’ McGregor intens verdrietig

Conor McGregor is zegt gebroken te zijn

‘Geweldig!’ Rico Verhoeven over gevecht met Tyson Fury

Ik zou in zijn wereld gaan om een ​​boksgevecht te doen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page