Joshua schiet hoop Fury neer! 'Eerst wraakgevecht' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Joshua schiet hoop Fury neer! ‘Eerst wraakgevecht’

Joshua schiet hoop Fury neer! ‘Eerst wraakgevecht’

Joshua schiet hoop Fury neer! 'Eerst wraakgevecht'

Tyson Fury is gewaarschuwd om zijn hoop op de Britse boksklassieker met Anthony Joshua aan de kant te zetten. Alles waar Joshua aan denkt is een wraakgevecht tegen Oleksandr Usyk. De Oekraïner versloeg Joshua afgelopen september om de IBF, WBA, WBO en IBO zwaargewicht titels te claimen.

WBC-kampioen Fury’s “voorkeur” voor zijn volgende tegenstander zou Usyk zijn, in een strijd om de nummer 1 zwaargewicht van de divisie te kronen. Fury wil tegen de Oekraïner in plaats van verplichte tegenstander Dillian Whyte, zegt promotor Bob Arum tegen Sky Sports.

,,Anthony Joshua is fysiek en mentaal al aan het trainen voor de herkansing met Usyk. Dat is alles waar hij aan heeft gedacht sinds de nacht van het eerste gevecht”, vertelde Joshua’s promotor Eddie Hearn.

Wachten maar

,,Het is een enorm gevecht en we geloven dat AJ drievoudig wereldkampioen zwaargewicht kan worden.” Ook Fury heeft zijn ogen gericht op Usyk, maar Joshua zal geen stap opzij doen om Fury voor te laten gaan. Noch zal hij een gevecht aangaan met Fury voordat zijn wraak op Usyk is voldaan.

Wat Whyte betreft deze is dan wel aangewezen als tegenstander voor Fury, maar is in een arbitrage zaak met de WBC verwikkeld. Zolang deze niet is afgehandeld kan Whyte de ring niet in. Wat Fury betreft zal deze voorlopig dus op de reservebank zitten en moeten afwachten.

Bekijk ook

Zorgen om bokskoning Tyson Fury! ‘Dit kan zo niet’ (video)

Als dit maar goed gaat

Rico Verhoeven: ‘Zo zou ik nooit vechten’ (video)

Rico is er zeker van zo zou hij nooit vechten

Mike Tyson tegen Jake Paul de ring in! ’40 miljoen te verdelen’

Mike Tyson en Jake Paul zijn akkoord

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page