Bokskampioen maakt overstap naar baan als politieagent – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen maakt overstap naar baan als politieagent

Bokskampioen maakt overstap naar baan als politieagent

John Molina (Midden)

Voormalig WBC USNBC Bokskampioen John Molina maakt een opvallende carrière switch. Hij stopte in 2019 met boksen maar is recent beëdigd als agent.

John Molina heeft 13 jaar in de boksring gestaan. Hij verdiende zijn bijnaam “The Gladiator” doordat hij nooit opgaf. Ook ging hij geen uitdaging uit de weg. Nu maakt hij echter de stap richting justitie en is aangesteld als Deputy Sheriff in Los Angeles County, Amerika.

Vaak is een dergelijke carrière switch andersom of in combinatie met. Zoals de Nederlandse UFC vechter Germaine de Randamie die in Amerika flink furore maakte en zelfs UFC Bantam kampioen werd. Zij is in het dagelijks leven werkzaam bij de politie.

Geen weg terug

Molina echter is klaar met boksen en ziet geen comeback voor zichzelf: “Ik voorzie dat niet in mijn toekomst”, vertelde Molina aan The Ring over het vooruitzicht van een comeback in het boksen. “Natuurlijk mis ik het boksen. Ik hou ervan. Ik bekijk het. Ik heb mijn sportschool nog waar ik regelmatig train om in vorm te blijven.”

Molina met een record van 30-9, 24 knock-outs, had afgelopen september zijn laatste gevecht. Hij stond tegenover Josesito Lopez maar verloor via knock-out. Het was Molina’s derde verlies in vier gevechten. Voor Molina was het duidelijk dat zijn boks carrière voorbij was.

Bekijk ook

Kapot geslagen: Waarom Saunders niet verder kon tegen Canelo

Billy Joe Saunders moest zaterdagnacht tegen zijn zin opgeven in zijn bokswedstrijd tegen Canelo 'Saul' Alvarez in Texas

🎥 Publiek ramt er op los tijdens Canelo-Saunders bokswedstrijd

Canelo Alvarez en Billy Joe Saunders vochten afgelopen nacht een heftige strijd uit in Texas.

‘Er gaan doden vallen’: K-1 Legende Ernesto Hoost waarschuwt

Ernesto Hoost de K-1 legende en topkickbokser is er zeker van, er zullen doden vallen in de vechtport.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page