'In coma!' Mysterie rondom bokser na vechten met spookrivaal - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘In coma!’ Mysterie rondom bokser na vechten met spookrivaal

‘In coma!’ Mysterie rondom bokser na vechten met spookrivaal

'In coma!' Mysterie rondom bokser na vechten met spookrivaal

Simiso Buthelezi, ligt in coma in het King Edward Hospital in Durban, Zuid Afrika. De bokser werd na zijn gevecht met Siphesihle Mntungwa van afgelopen zondag direct naar het ziekenhuis vervoerd. Tijdens het gevecht raakte Buthelezi gedesoriënteerd en leek tegen een onzichtbare tegenstander te vechten.

Er is veel mysterie terwijl Buthelezi vecht voor zijn leven in het ziekenhuis. De bokser raakte gedesoriënteerd tijdens zijn gevecht met Siphesihle Mntungwa. Na Mntungwa in de touwen te hebben geslagen zwalkte Buthelezi zelf door de ring, vechtend tegen en spook tegenstander. Inmiddels ligt hij in coma en is de situatie zeer ernstig.

De artsen staan voor een raadsel wat er met Buthelezi aan de hand is. Voordat Mntungwa in de touwen werd geslagen raakte hij Buthelezi kort met een stoot op de kin. Een aantal seconden daarna was Buthelezi compleet de weg kwijt.

Spookvechter

,,Hij is helemaal niet in een goede gezondheidstoestand; hij is kritisch maar stabiel’, zei dokter Buyi Mabaso-Dlamini gisteren. ,,We ontdekten dat hij bloedde in de hersenen en helaas laat zijn toestand de artsen die momenteel behandelen niet toe om te opereren vanwege de aandoening.”

Buthelezi kreeg tijdens hun gevecht op zondag nooit zware klappen van Sipheshle Mntungwa. In feite was het Buthelezi die Mntungwa de hele negen ronden bestrafte. ,,Een ander vermoeden is dat hij mogelijk een blessure heeft opgelopen voor het gevecht van zondag”, zei Mabaso.

Vertrouwen op God

,,Het kunnen blessures zijn die zich door de jaren heen opstapelen. Zijn toestand verslechterde toen hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht”, zei Mabaso. ,,Maar het werd erger bij zijn aankomst in het ziekenhuis. We vertrouwen op God dat er nog steeds een wonder kan gebeuren.”

Iets soortgelijks gebeurde in 1984 in Mphatlalatsane Hall in Sebokeng, waar Jacob “Killer” Molefe op 27 april tegen Richard Smith vocht. Molefe ging voor ronde vijf, stond op en draaide zich naar zijn hoek voordat hij klappen begon uit te delen. Het was bizar.

Hij werd ook met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht waar werd ontdekt dat hij een hersenbloeding had. Molefe heeft nooit meer gebokst.

Over Sean van Dinter

Bekijk ook

Transmeisje straft bullebak met grote mond af: 'Yo b*tch' (video)

Transmeisje straft bullebak met grote mond af: ‘Yo b*tch’ (video)

Dat transmeisjes ook kunnen vechten blijkt wel uit een video die viraal gaat op social media.

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

Francis Ngannou UFC-zwaargewicht kampioen sluit de mogelijkheid om tegen het einde van het jaar terug te keren naar de UFC niet volledig uit

Kickbokser Mickael Palandre trapt rivaal door touwen ring! 'Harde landing'

Kickbokser trapt rivaal door touwen ring! ‘Harde landing’ (video)

Mickael Palandre trapte zijn tegenstander de Egyptenaar Taha El Mekarem zo hard afgelopen zaterdag

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page