In coma geslagen bokskampioen:'God bracht me terug met een reden'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / In coma geslagen bokskampioen:’God bracht me terug met een reden’

In coma geslagen bokskampioen:’God bracht me terug met een reden’

Voormalig WBC licht zwaargewicht kampioen Adonis Stevenson verkeert twee jaar na een blessure. Opgelopen in zijn gevecht tegen Oleksandr Gvozdyk uit Oekraïne in goede conditie.

Toen Stevenson terugkeerde naar de kleedkamer, begon hij zich duizelig te voelen en werd hij naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht. Daar ontdekten doktoren dat hij leed aan een ernstig traumatisch hersenletsel. Hij werd die avond onmiddellijk geopereerd.

Op het randje van de dood

De volgende ochtend lag Stevenson in kritieke toestand op de intensive care. De volgende maandag werd hij in een geïnduceerde coma gebracht. De bokser bleef drie weken in een geïnduceerde coma voordat hij wakker werd.

Artsen waren bang dat Stevenson nooit meer dezelfde zou zijn, maar wonder boven wonder heeft hij een uitstekend herstel doorgemaakt. In een interview met het Canadese sportnetwerk RDS zei Adonis: ,,Ik voel me heel gelukkig en dankbaar met het leven.God staat aan mijn kant. “

Grote gevolgen

Er zijn mensen die verbaasd zijn dat de bokskampioen hersteld is van zo’n heftige blessure. ,,Er zijn altijd gevolgen als je een hersenschudding hebt. Het belangrijkste is om te blijven werken aan een succesvolle revalidatie. Het is heel belangrijk om aan mijn geheugen te blijven werken”, zegt Stevenson.

Op de World Boxing Council-conventie van 2019 werd Stevenson uitgeroepen tot Champion of Hope. ,,Deze titel die de WBC mij heeft gegeven, betekent veel voor mij. Ik wil mensen helpen die een hersenschudding hebben gehad.”

,,Ik heb deze titel zodat ik steun kan geven aan mensen met dit soort problemen. God bracht me terug om te helpen. Boksen heeft mijn leven gered en daar ben ik dankbaar voor, ”zei Stevenson.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Kansloos! McGregor bespot overleden vader Khabib Nurmagomedov?

Conor McGregor lijkt social media als zijn arena te gebruiken nu hij met een gebroken enkel thuis zit

Woodley geeft uitleg over tattoo weddenschap met Jake Paul

Tyron Woodley ging een weddenschap aan met Jake Paul over hun komende wedstrijd

Mislukte MMA’er daagt vechtlegende uit! ‘Kom maar op dan!’

Dat Parr niet niet bang is om een uitdaging aan te gaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page