In coma geraakte bokser compleet hersteld na levensreddende operatie Nieuws
Nieuws

In coma geraakte bokser compleet hersteld na levensreddende operatie

In coma geraakte bokser compleet hersteld na levensreddende operatie
In coma geraakte bokser compleet hersteld na levensreddende operatie

Zeven weken geleden ging Felipe 'Gallito' Orucuta de boksring binnen in de hoop dat hij opnieuw kon vechten voor een grote titel.

De tweevoudige supervlieggewicht titel-uitdager uit Mexico werd vrijdag ontslagen uit het Maria Jose Roma Hospital in Mexico-Stad na tekenen van volledig herstel na levensreddende chirurgie. Orucuta had bijna twee maanden in het ziekenhuis doorgebracht na een harttransplantatie.

Orucuta stortte in aan het einde van zijn wedstrijd tegen Jonathan "Titan" Rodriguez in ronde tien vond de scheidsrechter het geoloog en stopte de partij. Reanimatie werd uitgevoerd op Orucuta in de ring voordat deze op een brancard werd gelegd en met spoed naar het ziekenhuis in Zihuatanejo werd gebracht. Hij is verbleef daar in kritieke toestand.

Eindelijk goed nieuws

Eerste tekenen van verbeterde gezondheid kwamen nadat hersenchirurgie werd toegepast. De 33-jarige toonde tekenen van volledig herstel. "Gallito' heeft deze week belangrijke tekenen van verbetering laten zien," zei Jesus Orucuta, de broer van Felipe in een verklaring van de familie. En zal doorgaan met de revalidatie plus herstel thuis."

ZIE OOK>> Felipe Galioto gereanimeerd in de ring

Orucuta blijft eeuwig dankbaar voor degene die de klok rond hebben gewerkt om zijn leven te redden. Het nieuws komt als een zucht van opluchting gegeven recente gebeurtenissen. De sport verloor twee atleten in de 28-jarige Maxim Dadashev en de 23-jarige Hugo Santillan eerder in de week door fatale verwondingen opgelopen in afzonderlijke gevechten weekend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws