'Ik stopte Pulev zodat Mir niet afgeslacht werd!' Scheids spreekt
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘Ik stopte Pulev zodat Mir niet afgeslacht werd!’ Scheids spreekt

‘Ik stopte Pulev zodat Mir niet afgeslacht werd!’ Scheids spreekt

Dan Miragliotta was de scheidsrechter tijdens het gevecht tussen bokskoning Kubrat Pulev en voormalig UFC-kampioen Frank Mir. Laatstgenoemde kreeg er flink van langs afgelopen weekend en leek een dronkeman in de ring.

Er was wat commentaar van Mir op het stopzetten van de wedstrijd, Miragliotta die bedankt werd door het team van Mir wilde erger voorkomen. Miragliotta, een ervaren official in de kooi en boksring. In de dagen na het gevecht kwamen er meer positieve berichten binnen.

Opletten is alles

,,Ik wachtte op Pulev om de aanval in te zetten”, vertelde Miragliotta maandag aan MMA Fighting. ,,Dat zou het voor mij zoveel gemakkelijker hebben gemaakt. Ik zou er dan tussen zijn gesprongen. Echter leek Pulev te twijfelen en was Mir zwaar aangeslagen. “

Mir die als een dronkaard staande knock-out stond te wankelen in de ring werd duidelijk gespaard door Pulev. ,,Opeens zette Pulev een stap richting Mir die zijn verdediging niet meer hoog kon houden. Zodra Pulev die kleine stap zette, stapte ik in en stopte het gevecht. Het was gemakkelijk”, aldus Miragliotta.

Anthony Joshua

Mir’s knock-out verlies was zijn tweede sinds hij overstapte naar boksen. In april verloor de voormalige UFC-kampioen van voormalig IBF-kampioen Steve Cunningham op de undercard van het Paul vs. Askren-boksevenement.

Pulev, is een voormalig Europees zwaargewicht kampioen en leed een knock-out verlies tegen de nu voormalige zwaargewicht kampioen Anthony Joshua. Wat zijn tweede verlies betekende in 31 pro-gevechten.

Bekijk ook

Idioot gooit handgranaat na klappen van bokser (video)

Wat een idioot gedrag

Rico Verhoeven: ‘Jake Paul heeft ballen en is verfrissend’ (video)

Rico Verhoeven, Glory kickbokskampioen is fan van Jake Paul.

‘Natte scheet!’ McGregor gaat los op UFC-veteraan

Conor McGregor gaat weer eens los

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page