'Ik blijf zitten'! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

Mourad Aliev, de Franse bokser werd vandaag gediskwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring, nadat hij was gediskwalificeerd voor zijn kwartfinale vanwege een opzettelijke kopstoot.

Mourad Aliev reageerde verontwaardigd toen scheidsrechter Andy Mustacchio hem zondag in de tweede ronde met nog vier seconden te gaan diskwalificeerde. De scheidsrechter bepaalde dat Aliev opzettelijk zijn hoofd had gebruikt om in botsing te komen met de Britse tegenstander Frazer Clarke, die aanzienlijke snijwonden had bij zijn beide ogen.

Oneerlijk dit

Nadat het vonnis was uitgesproken, ging Aliev op het canvas zitten, net buiten de touwen en boven de treden die naar de arena vloer leidden. Hij bleef daar onbeweeglijk en Franse team-officials kwamen naar hem toe om met hem te praten en brachten hem water.

“Dit was mijn manier om te laten zien dat de beslissing zo oneerlijk was”, zei Aliev via een vertaler. “Ik wilde vechten tegen al dat onrecht, en eerlijk gezegd hadden ook mijn teamgenoten vandaag oneerlijke resultaten. Ik heb hier mijn hele leven voor getraind, en ik kwam hier binnen, en door de beslissing van een scheidsrechter verloor ik. Het is voorbij.”

Na meer dan 30 minuten kwamen boksfunctionarissen naar voren en spraken met Aliev en het Franse team. Aliev protesteerde bijna een uur op het ringschort voordat hij uiteindelijk voorgoed de ring verliet.

Bekijk ook

⚠️ Glory verplaatst Verhoeven vs Overeem persconferentie van maandag

De GLORY Collision 3 Rico Verhoeven vs Alistair Overeem persconferentie is verplaatst naar

Dikke bonus! UFC’er Smith SPEKT rekening met winst op Spann

Anthony Smith nam het afgelopen nacht op tegen Ryan Spann

‘Ongelijke strijd!’ Boksreus MEPT armworstel icoon ‘KO’ (video)

De ongelijke strijd verliep zoals voorspelt

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page