Hoogste baas wereld boksbond AIBA treed af Nieuws
Nieuws

Hoogste baas wereld boksbond AIBA treed af

Hoogste baas wereld boksbond AIBA treed af
Hoogste baas wereld boksbond AIBA treed af

De president van de Internationale Boxing Federation (AIBA), Gafur Rahimov, heeft aan de vooravond van de beslissende IOC executive meeting op zondag ontslag genomen.

In een verklaring verwierp Rahimov de beschuldigingen dat hij banden had met de georganiseerde misdaad en kondigde vrijdag zijn ontslag aan, zo meldt het persbureau Xinhua.

LEES OOK: AIBA ontsnapt aan faillisement

"Ik bevestig dat de beschuldigingen tegen mij gefabriceerd zijn en gebaseerd zijn op politiek gemotiveerde leugens, ik vertrouw erop dat de waarheid zal zegevieren", zei Rahimov in een verklaring.

Vals beschuldigd

"Toch heb ik altijd gezegd dat ik mezelf nooit boven Boksen zou stellen, en als president ben ik verplicht alles te doen wat in mijn vermogen ligt om onze sport en onze atleten te dienen", zei hij.

Rahimov, een zakenman uit Oezbekistan die door de Amerikaanse autoriteiten werd beschuldigd banden te hebben met de georganiseerde misdaad, werd in november vorig jaar verkozen tot president van AIBA.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws