Home / Nieuws / Boks Nieuws / Hoogste baas wereld boksbond AIBA treed af

Hoogste baas wereld boksbond AIBA treed af

Corruptie: Hoogste baas wereld boksbond AIBA treed af
Foto: AIBA Gafur Rahimov

De president van de Internationale Boxing Federation (AIBA), Gafur Rahimov, heeft aan de vooravond van de beslissende IOC executive meeting op zondag ontslag genomen.

In een verklaring verwierp Rahimov de beschuldigingen dat hij banden had met de georganiseerde misdaad en kondigde vrijdag zijn ontslag aan, zo meldt het persbureau Xinhua.

LEES OOK: AIBA ontsnapt aan faillisement

“Ik bevestig dat de beschuldigingen tegen mij gefabriceerd zijn en gebaseerd zijn op politiek gemotiveerde leugens, ik vertrouw erop dat de waarheid zal zegevieren”, zei Rahimov in een verklaring.

Vals beschuldigd

“Toch heb ik altijd gezegd dat ik mezelf nooit boven Boksen zou stellen, en als president ben ik verplicht alles te doen wat in mijn vermogen ligt om onze sport en onze atleten te dienen”, zei hij.

Rahimov, een zakenman uit Oezbekistan die door de Amerikaanse autoriteiten werd beschuldigd banden te hebben met de georganiseerde misdaad, werd in november vorig jaar verkozen tot president van AIBA.

Bekijk ook

Bokskampioen Amir Khan knockout door Illegale stoot (video)

Terence Crawford versloeg Amir Khan afgelopen nacht met een zogenaamde low-blow wat leidde tot een TKO (technische knockout).

Boksen: Dillian Whyte vs. Oscar Rivas officieel aangekondigd

Dillian Whyte zal Oscar Rivas treffen wanneer hij terugkeert op 20 juli in de O2 Arena in Londen.

Boksen: Amir Khan wil Conor McGregor na Terence Crawford

Boksen: Amir Khan wil Conor McGregor na Terence Crawford

Amir Khan zegt dat hij klaar is om tegen Conor McGregor te vechten na zijn gevecht met Terence Crawford op zaterdagavond.

REGIO NIEUWS UITGELICHT