Historisch gevecht tussen Errol Spence Jr. en Mikey Garcia - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Historisch gevecht tussen Errol Spence Jr. en Mikey Garcia

Historisch gevecht tussen Errol Spence Jr. en Mikey Garcia

Errol Spence Jr. en Mikey Garcia (screenshot YouYube)

Volgens Aragon Garcia van Boxingnews24.com zullen IBF welterweight kampioen Errol Spence Jr. en Mikey Garcia niet alleen vechten om de IBF riem, maar ook een historisch gevecht voeren om de prestigieuze World Boxing Council Diamond titel, volgende maand op 16 maart in het AT&T Stadium in Arlington, Texas.

Eerder was er sprake van nog een ander titelgevecht voor Spence vs.Garcia, maar de World Boxing Council Diamond titel is de ultieme prijs voor het gevecht dat wordt uitgezonden op Fox Sports pay-per-view.

Voor de uit Texas afkomstige Errol Spence wordt het een thuisgevecht waar veel fans van hem bij aanwezig zullen zijn. Garcia vocht tijdens zijn bokscarrière drie keer eerder in Texas. Vorig jaar nog vocht hij tegen Sergey Lipinets in het Freeman Coliseum in San Antonio en had een grote groep fans bij zich.

World Boxing Council Diamond titel

WBC riep bijna 10 jaar geleden de Diamond-titel in het leven voor het gevecht tussen Manny Pacquiao en  Miguel Cotto op 14 november 2009. Pacquiao versloeg Cotto in de 12de ronde met een Knock-out en won daarmee zijn 6de divisie wereldtitel.

Ook Floyd Mayweather Jr. en onder andere Saul Canelo Alvarez wonnen in het verleden deze prestigieuze titel.

Mikey Garcia vs. Errol Spence

De 31-jarige Mikey Garcia is niet geïntimideerd door het voordeel in volume van Errol Spence dat wel degelijk een factor zou kunnen zijn tijdens hun gevecht. Eerder vocht en won hij van grotere jongens als Robert Easter Jr., Sergey Lipinets and Adrien ‘The Problem’ Broner. Ook daar maakte het volumevoordeel niets uit. Garcia gaat maar liefst twee gewichtsklassen hogerop om het op te nemen tegen de 29-jarige Errol Spence. Tegen de tijd dat beide heren de ring in stappen zal Spence’s voordeel van volume in het niet vallen door het zwaarder worden van Garcia. Als Spence wil winnen van Gracia, zal hij moeten gaan vertrouwen op zijn ring IQ in plaats van zijn brute kracht.

Opties

Mocht Spence het gevecht tegen Garcia verliezen, moet hij beslissen of het de moeite waard is om een rematch aan te vragen met Garcia. Een tweede gevecht verliezen van Garcia zou een serieuze carrière flop kunnen betekenen. Spence zou kunnen eindigen als Gennady Golovkin,  die ook niet wilde stoppen na een draw en besloot wederom te vechten met Soul Canelo Alvarez. Een gevecht dat hij verloor. Sindsdien is Golovkin  zo goed als onzichtbaar.

Spence heeft nog voldoende opties, mocht hij verliezen. Hij kan WBC kampioen Shawn Porter uitdagen, WBO kampioen Terence Crawford, WBA ‘regular’ kampioen Manny Pacquiao of WBA Super World belt houder Keith ‘One Time’ Thurman.

De richting die Spence kiest, is afhankelijk van hoe zeker hij is dat hij aanpassingen kan maken voor een eventuele herkansing met Garcia… of niet.

Bekijk ook

Vechter wil niet knokken, doofblinde scheids luistert niet

#furyfc44 Horrible refereeing in Texas at Fury FC.1. The fighter complains that his leg is ...

Bekende kickboksers bij demonstratie in Den Haag, open de sportscholen

De vechtsportbranche gaat aankomende donderdag demonstreren in Den Haag. Naast sportscholen zullen er grote namen ...

Topkickbokser Donovan Wisse over GLORY: ‘Communicatie kan beter’

Donovan Wisse is met recht een van de meest getalenteerde vechters bij GLORY Kickboxing. De ...