'Het is verschrikkelijk' Boksicoon Usyk onthult gruweldaden Russische soldaten Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Het is verschrikkelijk' Boksicoon Usyk onthult gruweldaden Russische soldaten

'Het is verschrikkelijk' Boksicoon Usyk onthult gruweldaden Russische soldaten

Oleksandr Usyk onthult dat Russische indringers op zijn huis schoten en buren wegsleepten terwijl hij zich aan het front bevond voor de verdediging van Oekraïne.

De bokskampioen meldde zich aan bij een territoriale verdedigingsbataljon te midden van de invasie door Rusland. Usyk, die sindsdien het land heeft verlaten, besprak de huiveringwekkende realiteit van de oorlog die in zijn thuisland wordt gevoerd.

Hij vertelde Profiboxing: ,,Ik weet dat ze op ons huis hebben geschoten, de poort hebben gesloopt en enkele van onze buren hebben meegesleurd en afgevoerd. Of deze nog leven is mij niet bekend", zegt Usyk.

Geen idee

,,Ik weet niet hoe het er daar nu uitziet. We kunnen met niemand in contact komen. Het is verschrikkelijk als iedereen zich in de kelder verstopt bij het minste geringste geluid." Usyk werd afgebeeld op foto's met een aanvalsgeweer nadat hij dapper de wapens had opgenomen om Oekraïne te verdedigen.

Hij voegde eraan toe: ,,Ik heb dan wel een geweer gepakt, maar dat betekent niet dat ik het zou gebruiken." Usyk, 35, versloeg in september vorig jaar de Britse Anthony Joshua, 32. Bedien bereiden zich voor op hun aanstaande rematch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws