Home / Nieuws / Boks Nieuws / Hersenoperatie op bokser Maxim Dadashev na brute knock-out (video)

Hersenoperatie op bokser Maxim Dadashev na brute knock-out (video)

Dat boksen en andere vechtsporten grote risico’s met zich mee kunnen dragen bewijst de bokswedstrijd tussen Maxim Dadashev en Subriel Matias afgelopen vrijdagavond.

De Russische bokser Dadashev werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en verloor onderweg het bewustzijn. 25-jarige junior weltergewicht Dadashev had het moeilijk tegen Matias. Matias won het gevecht, omdat hij in staat was om aanzienlijke schade aan te richten bij Dadashev, in het bijzonder tijdens de laatste drie ronden van de wedstrijd.

Dadashev’s trainer Buddy McGirt smeekte Dadashev na de 11e ronde om hem het gevecht te laten stoppen, in een poging om Dadashev te overtuigen dat hij moest stoppen om erger te voorkomen. Dadashev wilde niet dat het gevecht stopte. McGirt die ooit zelf bokste wist dat het niet goed was.

Heftig overgeven

Hij stopte het gevecht tegen de wensen van Dadashev met het gooien van de handdoek in de ring. Nadat Matias officieel aangekondigd was als de winnaar, begon bij Dadashev de impact van het gevecht duidelijk te worden. Hij werd uit de ring geholpen, lopend maar niet volledig op eigen kracht.

Dadashev werd in een ambulance met spoed naar een trauma centrum vervoerd. Daar aangekomen bleek dat de jonge bokser een spoedoperatie moest ondergaan om een zwelling in de hersenen te verlichten. Over de toestand van Dadashev is verder niets bekend.

Bekijk ook

PANIEK: Meer Nederlandse Judoka’s besmet met coronavirus

Pech achtervolgt de Nederlandse judoploeg. Er zijn twee nieuwe gevallen van corona vastgesteld onder de ...

Bokskampioen Andy Ruiz Jr eind 2020 de ring weer in

Voormalig bokskampioen Andy Ruiz Jr. en Chris Arreola zijn overeengekomen om eind 2020 tegen elkaar te vechten.

VIDEO: Steven Seagul geeft UFC-vechter geheime training

Aikido legende en filmacteur Steven Seagul is ingeschakeld door voormalig UFC kampioen Daniel Cormier. Zaterdag ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page