Home / Nieuws / Boks Nieuws / Heftig nieuws: Opnieuw jonge bokser overleden na wedstrijd

Heftig nieuws: Opnieuw jonge bokser overleden na wedstrijd

Heftig nieuws: Opnieuw jonge bokser overleden na wedstrijd

De Zuid-Amerikaanse bokser Hugo Santillan is overleden aan verwondingen opgelopen tijdens een gevecht afgelopen weekend.

Santillan, 23, werd opgenomen in het ziekenhuis na een tien ronde wedstrijd tegen Eduardo Abreu. Santillan was naar verluidt flauwgevallen nog voordat de jury de uitslag had voorgelezen. LET OP: Onderstaande video bevat schokkende beelden.

De WBC zegt in een verklaring: “Hugo Santillan is donderdag overleden aan blessures opgelopen tijdens het gevecht van zaterdag die eindigde in een gelijkspel. ‘We sluiten ons aan bij Hugo’s familie en vrienden in verdriet, steun en wensen hen sterkte. ”

Boksen is gevaarlijk

De superlichtgewicht (19-6-2) is de tweede bokser die binnen een week sterft aan verwondingen, na de tragische dood van de Russische Maxim Dadashev op dinsdag. Boks promotor Kalle Sauerland, noemt het een tragische week voor boksen. ‘Een trieste, trieste week voor boksen,’ zei Sauerland.

ZIE OOK >> Bokser Maxim Dadashev overlijdt aan hersenletsel

Met de dood van de twee boksers laait de discussie op of boksen wel zo veilig is als gesteld. Voormalig bokskampioen Pauli Malignaggi zegt dan ook: “Dit gebeurt steeds meer. Overal ter wereld moeten veiligheidsmaatregelen, waaronder strikte medische / drugstests, worden geïmplementeerd. Dit is de gevaarlijkste sport ter wereld. “

Bekijk ook

Anthony Joshua zeker dat hij Wilder en Fury zal verslaan

Anthony Joshua zeker dat hij Wilder en Fury zal verslaan

HUH?: The Simpsons voorspelde uitslag Joshua Vs Ruiz Jr. II

Tekenfilm iconen 'The simpsons' worden wel vaker in verband gebracht als voorspellers van wereldgebeurtenissen.

Blote vuist bokslegende scheld Anthony Joshua verrot (video)

Dat de volgens sommige achterblijvende bokskwaliteiten van Anthony Joshua zaterdagvond in Saudi Arabië, sommige personen op de zenuwen werkte was op social media goed te zien.