Home / Nieuws / Boks Nieuws / Heeft Bare Knuckle boksen een toekomst in Nederland?

Heeft Bare Knuckle boksen een toekomst in Nederland?

Jason Knight (L) en Artem Lobov (R)

Het bekritiseerde Bare Knuckle boksen lijkt in een stroomversnelling te komen, heeft de sport ook een toekomst in Nederland?

Afgelopen weekeinde vond het BKFC 5 event plaats in Amerika, het event georganiseerd door Bare Knuckle FC van David Feldman lijkt in een stroom versnelling terecht te zijn gekomen. Een groot aantal bekende namen heeft zich inmiddels aangesloten bij de organisatie van Feldman, vooral MMA-veteranen vonden er hun thuis.

De wedstrijd tussen Artem Lobov en Jason Knight afgelopen zaterdag op het BKFC 5 event trok flink wat aandacht. Lobov verliet de UFC en besloot net als een aantal ex-collega’s op het Bare Knuckle over te stappen. Lobov won de partij en beide vechters togen naar social media om foto’s en gedachten over het gevecht te delen.

Legalisatie in Nederland

De foto’s waren niets verhullend en toonde twee zwaar gehavende vechters. Discussies volgende van voor en tegenstanders van de meest bloederigste legale sport tot nu toe. Gelijk kwam de discussie naar boven of Nederland ook een markt is voor het Bare Knuckle Boksen. Waar de een vond dat het moet kunnen waren de meningen verdeeld, “dit is geen sport” tot “zo hoort het vechten tot het einde. “

LEES OOK: Artem Lobov wint Bare Knuckle wedstrijd

Het is geen geheim dat er in Nederland Bare Knuckle gevechten plaatsvinden. Vaak op locaties die pas bekend worden enkele uren voordat de vechters met elkaar op de vuist gaan. Een legalisatie van Bare Knuckle lijkt in Nederland lijkt nog ver weg, met een Vechtsportautoriteit die geen voorstander is. Of zal naarmate de vraag en populariteit toeneemt toch een stap worden gezet om Bare Knuckle te legaliseren? De tijd zal het uitwijzen.

Bekijk ook

Documentaire over ‘doodgeslagen’ bokser binnenkort op tv

HBO komt nu met een documentaire in de serie

🎥 | BIJNA KNOKKEN: Deontay Wilder en Tyson Fury persconferentie

Het lijkt er op dat Deontay Wilder en Tyson Fury klaar zijn

Bokskampioen Gennady Golovkin trekt zich terug uit gevecht

Vervelend nieuws voor Gennady Golovkin