Gevechten Tyson Fury vs Anthony Joshua op losse schroeven – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Gevechten Tyson Fury vs Anthony Joshua op losse schroeven

Gevechten Tyson Fury vs Anthony Joshua op losse schroeven

De pas aangekondigde wedstrijden tussen boks grootheden Tyson Fury en Anthony Joshua kunnen wel eens in gevaar zijn. Fury en Joshua staan voor 2 wedstrijden gepand in 2021.

Afgelopen week maakte bokspromotor Eddie Hearn bekend dat Tyson Fury en Anthony Joshua in 2021 twee keer zullen vechten. Het nieuws werd met veel applaus ontvangen, echter kan er een kink in de kabel komen.

Uitleveren of stoppen

Vrijwel direct na de aankondiging dook de pers op het management van Fury, MTK welke banden heeft met de Ierse top crimineel Daniel Kinahan. Deze is betrokken bij de deal om Fury en Joshua te laten vechten. Dit schoot ook in het verkeerde keelgat van de Ierse regering die wil dat de Verenigde Arabische Emiraten Kinahan uitleveren.

De Ierse regering heeft donderdagavond opnieuw contact gelegd met de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten. Met name over de betrokkenheid van misdaadbaas Kinahan bij de betrokkenheid bij de spraakmakende bokswedstrijd.

Dit kan echt niet

Het kan er bij de Ierse autoriteiten niet in dat Kinahan een deel honderden miljoenen winst van de bokswedstrijd zal opstrijken. Ook de Britse minister van sport ligt onder vuur over de betrokkenheid van Kinahan bij het boksen.

Stemmen gaan op dat als de Verenigde Arabische Emiraten de misdaadbaas niet uitleveren er een verbod op de wedstrijden moet komen. In hoeverre dit zal gebeuren valt te bezien. Er is veel geld met de gevechten gemoeid en meerdere belangen spelen op de achtergrond mee.

Bekijk ook

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

BREAKING: Poirier vs McGregor officieel voor 10 juli

Conor McGregor en Dustin Poirier zullen dan toch echt de UFC-kooi in gaan tegen elkaar.

‘Hersenloze’: bekende MMA-scheidsrechter maakte grote fout

John McCarthy de bekende MMA-scheidsrechter heeft flink wat commentaar op een van zijn collega's.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page