Gevechten Tyson Fury vs Anthony Joshua op losse schroeven Boks Nieuws
Boks Nieuws

Gevechten Tyson Fury vs Anthony Joshua op losse schroeven

Gevechten Tyson Fury vs Anthony Joshua op losse schroeven
Gevechten Tyson Fury vs Anthony Joshua op losse schroeven

De pas aangekondigde wedstrijden tussen boks grootheden Tyson Fury en Anthony Joshua kunnen wel eens in gevaar zijn. Fury en Joshua staan voor 2 wedstrijden gepand in 2021.

Afgelopen week maakte bokspromotor Eddie Hearn bekend dat Tyson Fury en Anthony Joshua in 2021 twee keer zullen vechten. Het nieuws werd met veel applaus ontvangen, echter kan er een kink in de kabel komen.

Uitleveren of stoppen

Vrijwel direct na de aankondiging dook de pers op het management van Fury, MTK welke banden heeft met de Ierse top crimineel Daniel Kinahan. Deze is betrokken bij de deal om Fury en Joshua te laten vechten. Dit schoot ook in het verkeerde keelgat van de Ierse regering die wil dat de Verenigde Arabische Emiraten Kinahan uitleveren.

De Ierse regering heeft donderdagavond opnieuw contact gelegd met de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten. Met name over de betrokkenheid van misdaadbaas Kinahan bij de betrokkenheid bij de spraakmakende bokswedstrijd.

Dit kan echt niet

Het kan er bij de Ierse autoriteiten niet in dat Kinahan een deel honderden miljoenen winst van de bokswedstrijd zal opstrijken. Ook de Britse minister van sport ligt onder vuur over de betrokkenheid van Kinahan bij het boksen.

Stemmen gaan op dat als de Verenigde Arabische Emiraten de misdaadbaas niet uitleveren er een verbod op de wedstrijden moet komen. In hoeverre dit zal gebeuren valt te bezien. Er is veel geld met de gevechten gemoeid en meerdere belangen spelen op de achtergrond mee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws