Home / Nieuws / Boks Nieuws / GEVAARLIJK EXPERIMENT: Japan hervat bokswedstrijden in mei

GEVAARLIJK EXPERIMENT: Japan hervat bokswedstrijden in mei

Alle bokswedstrijden van maart en april in Japan werden volledig geannuleerd door de Japan Boxing Commission (JBC) en de JPBA (Japan Professional Boxing Association.

Maar de JBC / JPBA, kondigt aan dat per mei de events weer door zullen gaan. De eerste show in mei zal een Japans middengewicht titelgevecht zijn tussen Kazuto Takesako (12-0, 11 KOs) en Riku Kunimoto (4-0, 2 KOs) die op 2 mei plaatsvindt in de Korakuen Hall, Tokyo.

Op 9 mei verdedigt Woto 108-pond kampioen Hiroto Kyoguchi (14-0, 9 KOs) zijn titel tegen de Indonesische Andika D’Golden Boy (17-0, 8 KOs) in de stad Sakai, in de prefectuur Osaka. Op 16 mei zal de Japanse 115-pond kampioen Kenta Nakagawa zijn titel op het spel zetten tegen Yuta Matsuo in Tokio.

Gevaarlijk experiment

Globaal gezien is dit een soort experiment. Mocht er in mei een COVID-19infectie optreden door boksevenementen, zoals eerder gebeurde in Thailand, zal de JBC / JPBA gedwongen worden om terug te keren naar het beleid voor volledig annuleren zoals eerder. De huidige regel van afgelastingen duurt tot 12 april (in Tokio).

Gezien de vele annuleringen van boks events over de hele wereld, is het misschien waar dat een land het voortouw moet nemen om het boksen weer actief te maken, maar het probleem kan de timing zijn of deze hervatting vanaf mei misschien goed is of niet.

Bekijk ook

UFC 1: Gerard Gordeau de eerste Nederlandse vechter bij de UFC

Karatelegende Gerard Gordeau in film over 1ste UFC event

Gerard Gordeau vocht als eerste Nederlander bij de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC. Hij imponeerde de ...

DOPINGONDERZOEK: WBC Bokskampioen krijgt wereldtitel terug

Franchon Crews Dazurn (rechts) Franchon Crews Dazurn is in ere hersteld als WBC-kampioen. Op 10 ...

GLORY KICKBOXING NIEUWS: Terugkeer Badr Hari in oktober

GLORY Kickboxing legde naar aanleiding van de coronapandemie haar events stil. Badr Hari tegen Benny ...