Geschreeuw in en langs de ring: Taalgebruik bokscoaches onderzocht
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Geschreeuw in en langs de ring: Taalgebruik bokscoaches onderzocht

Geschreeuw in en langs de ring: Taalgebruik bokscoaches onderzocht

Geschreeuw in en langs de ring: Taalgebruik bokscoaches onderzocht

University of Warwick onderzocht hoe bokscoaches communiceren onder druk. Vooral in stress situaties kan het er hard aan toegaan langs de ring. Maar hoe gaan coaches en boksers hier mee om.

Taalkundigen van de Universiteit van Warwick werken samen met England Boxing en UK Coaching. Om de manier waarop coaches communiceren in situaties met hoge druk te interpreteren en te verbeteren. De resultaten worden nu gepubliceerd in een studie onder leiding van linguïstisch expert dr. Kieran File. De universitair hoofddocent toegepaste taalkunde aan de Universiteit van Warwick.

Opgenomen

De taal die werd gebruikt door 10 England Talent Squad-coaches. Tussen de rondes tijdens de internationale wedstrijden Engeland vs Wales en Engeland vs Schotland. Afgelopen oktober en november werd opgenomen via microfoons om te worden geanalyseerd.

“Situaties met hoge druk kunnen communicatoren onder druk zetten. Boksen is een geweldige sport om dit te verkennen. Met name de pauzes van een minuut tussen de rondes. Die een belangrijke maar intensieve coaching interactie zijn”, aldus Dr. File.

Complexiteit

Coaches doen in korte tijd veel complex coachingwerk. Ze brengen de bokser tot rust en maken deze klaar voor feedback. Controleren of ze gezond zijn en oké om door te gaan. Ze begeleiden bij rust- en hersteloefeningen. Verwerken de positieve punten van de ronde. Gebieden om aan te werken. De bokser te motiveren en aan te moedigen en hen te helpen zich opnieuw te concentreren voor de volgende ronde … alles in 60 seconden, en door middel van taal!

“Het doel was om te kijken naar welke coaching functies bokscoaches in deze pauzes van een minuut uitvoerden Door hun taalgebruik. Welke coaching taken ze uitvoerden en hoe ze die door middel van taal uitvoerden.”

Vaardigheden

Een van de belangrijkste vaardigheden die coaches nodig hebben bij het boksen is communicatie. En dit onderzoek heeft coaches voorzien van live data om te analyseren en interpreteren. De studie is een uitstekend startpunt om coaches te helpen. Hun huidige methoden analyseren en te zoeken naar mogelijkheden. Dit om beter met de boksers te communiceren.

Als het proefproject binnen boksen succesvol is. Zal UK Coaching dat ook heeft bijgedragen aan het faciliteren van het project en het verzamelen van gegevens. Op zoek gaan naar andere coaches in andere sporten. Om in de toekomst deel te nemen aan een soortgelijk proces.

Bekijk ook

Vechter geeft op na 1 trap! 'Die kwam aan zeg' (video)

Vechter geeft na 1 trap al op! ‘Die kwam aan zeg’ (video)

Dit bleek flink wat schade te hebben aangericht

Glory kampioen Wisse: 'Ik ga deze man zijn mond snoeren'

Glory kampioen Wisse: ‘Ik ga deze man zijn mond snoeren’ (video)

De Glory middengewicht kampioen heeft de titel stevig in bezit

Eerbetoon aan zieke kickbokser Didouh door topvoetballer Aboukhlal

Eerbetoon aan zieke kickbokser Didouh door topvoetballer Aboukhlal

De speler van het Marokkaanse elftal had na afloop van zijn interview een bericht voor zijn vriend

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page