Mega boksclash eindelijk rond: 'Historische confrontatie'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Mega boksclash eindelijk rond: ‘Historische confrontatie’

Mega boksclash eindelijk rond: ‘Historische confrontatie’

George Kambosos Jr. treft Devin Haney zaterdag 4 juni Marvel Stadium Melbourne Australië

George Kambosos Jr. en Devin Haney zullen strijden om de onbetwiste wereldtitel. De historische confrontatie vindt plaats op zaterdag 4 juni in het Marvel Stadium in Melbourne, Australië.

De Australische “Ferocious” George Kambosos Jr., is de WBO/WBA/IBF/WBC Franchise/Ring Magazine lichtgewicht wereldkampioen. De Australiër zal strijden tegen WBC-wereldkampioen Devin “The Dream” Haney .

Kambosos, geboren en getogen in Sydney, keert terug naar voor de belangrijkste bokswedstrijd in de Australische geschiedenis. De organisatoren hopen het Australische bezoekersrecord van 51.026 te verbreken. Deze werd bereikt door Manny Pacquiao tegen Jeff Horn in Brisbane. Kambosos is van Griekse afkomst en Melbourne heeft ’s werelds grootste Griekse bevolking buiten Griekenland.

Wereldwijd kijkers trekken

,,Dit wordt de grootste bokswedstrijd van het jaar en zal duizenden fans naar Melbourne brengen”, zegt Jaala Pulford, Victoria’s minister van Werkgelegenheid waar Melbourne onder valt. Het verbazingwekkende Marvel Stadium heeft meer dan 60.000 zitplaatsen.

,,We zijn extatisch om het onbetwiste lichtgewicht kampioenschap naar de prachtige stad Melbourne te brengen”, zei Bob Arum, eigenaar van Top Rank. ,,George Kambosos Jr. en Devin Haney eisten dit gevecht op. Het wordt een historische boksavond die de aandacht zal trekken van fans van over de hele wereld.”

Bekijk ook

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd (video)

We zijn het inmiddels gewend de bizarre gevechten uit Rusland

Glory kampioen ‘Petch’ kansloos tegen oud-rivaal in beladen wedstrijd

Petchpanomrung de Glory Kickboxing vedergewicht kampioen leed vandaag een nederlaag tegen oud-rivaal Chujaroen Dabransarakham

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! 'Vechtsporter?'

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! ‘Vechtsporter?’ (video)

Een man werd in elkaar geslagen met een boksbeugel tijdens een vechtpartij

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page