Home / Nieuws / Boks Nieuws / Gennadiy Golovkin: ‘Ik had voorspeld dat ik terug zou komen’

Gennadiy Golovkin: ‘Ik had voorspeld dat ik terug zou komen’

Gennadiy ‘GGG’ Golovkin is met zijn recordbrekende 21e titelverdediging in het middengewicht weer helemaal terug. Gisteravond versloeg de bokslegende uit Kazachstan de Pool Kamil Szeremeta.

Door critici wordt de bokswedstrijd tussen Gennadiy Golovkin en Kamil Szeremeta bestempeld als een ernstige mismatch. De Kazach domineerde de Pool met grote macht. En behield hierdoor met gemak zijn IBF titel.

Nep

Golovkin had meer dan een jaar aan de zijlijn gestaan. Een deel daarvan was te wijten aan een wereldwijde pandemie en aan de weerslag van zijn slechte resultaten tegen Canelo ‘Saul’ Alvarez. Die volgens de Kazach nep waren.

Tijdens het gevecht in Hollywood, Florida, sloeg Golovkin Szeremeta vier keer op de grond op weg naar een onderbreking van de zevende ronde. Na de overwinning was de lang regerende kampioen een en al glimlach.

Grote vraag

“Ik had veel plezier”, zei Golovkin na het behalen van de overwinning. “Ik ben zo gelukkig. Het was een geweldige sfeer, geweldige mensen, geweldige show, geweldig evenement. Ik ben erg blij, want ik moet weer boksen. Ik vertelde iedereen na het Canelo-gevecht dat ik terug zou komen”, zegt Golovkin.

Met de overwinning veilig weggestopt in zijn achterzak, blijft de grote vraag hetzelfde. Zal GGG voor de derde keer tegen Canelo Alvarez staan? Hoewel hij de vraag niet precies beantwoordde, liet hij de deur openstaan ​​voor de mogelijkheid dat ze elkaar weer kunnen treffen.

Bekijk ook

Beruchte UFC-vechter bevestigd titelgevecht met Kamaru Usman

Masvidal (Rechts) en Usman (links) Jorge Masvidal bevestigt dat een UFC-titelgevecht met Kamaru Usman beoogd ...

‘De mijne doet meer pijn’: MMA-vechters vergelijken blessures

Pedro Munhoz en Jimmie Rivera vergeleken de schade van kuitschoppen na hun gevecht tijdens UFC ...

Giga knokpartij: Pleuris breekt uit bij judotoernooi (video)

Een judotoernooi voor junioren was het toneel van een gigantische knokpartij vandaag. Dagestaanse fans joelde ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page