'Geen mietjes'! Vechtbaas 'het is vechtsport, we doen niet aan ballet'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘Geen mietjes’! Vechtbaas ‘het is vechtsport, we doen niet aan ballet’

‘Geen mietjes’! Vechtbaas ‘het is vechtsport, we doen niet aan ballet’

Dave Feldman, de grote baas van de Bare Knuckle organisatie BKFC keurt confrontaties na een gevecht niet goed. Echter is het vechtsport en geen ballet dus er kan wel eens een klap vallen.

Slechts enkele seconden nadat Hector Lombard de cruiserweight-titel op BKFC 18 had gewonnen, werd zijn viering afgebroken toen Lorenzo Hunt de ring in stormde om de nieuwe kampioen uit te dagen. Er vielen klappen omdat Lombard de onderbreking niet op prijs stelde.

Gevaarlijk

,,We wilden niet dat het gebeurde”, zegt Feldman. ,,Het is jammer dat het is gebeurd, maar tegelijkertijd hebben we het achteraf gepromoot omdat het, ik zou niet zeggen een geweldig moment, maar een episch moment was. Het was een moment dat viraal ging. Deze dingen gaan gebeuren.”

,,We doen aan vechtsporten. We doen niet aan ballet. Het zal nooit gebeuren in ballet, maar het zal gebeuren in vechtsporten”, aldus Feldman. Er staan twee jongens tegen elkaar en er gebeuren dingen. We moeten het gewoon zoveel mogelijk bestrijden, zodat niemand in gevaar komt. Aan het eind van de dag, als je aan het einde van de stoten van Hector Lombard met blote vuisten bent, ben je in gevaar. “

Bekijk ook

‘Mike Tyson (55) vecht in februari tegen Logan Paul (26)’

Moet Mike Tyson dit nu echt wel willen?

Gökhan Saki! ‘Mijn vuisten zullen spreken’ (video)

Het gevecht tussen McSweeney en Saki wordt door experts aangemerkt als een van de meest spannendste van het evenement.

RINGS Beverwijk ondanks Glory uitverkocht! ‘Kickboks event populair’

Waardige vechters voor een Nederlandse titel

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page