Home / Nieuws / Boks Nieuws / 🎥 | GEEF NOOIT OP: Verlamd geslagen bokser overleeft coronavirus

🎥 | GEEF NOOIT OP: Verlamd geslagen bokser overleeft coronavirus

De Filippijnse topbokser ZC Oliveros “The Dream” Gorres raakte verlamd in een bokswedstrijd. Recentelijk werd hij getroffen door het coronavirus en lag kritiek.

In 2009 werd Gorres letterlijk verlamd geslagen in zijn titelgevecht tegen de Colombiaan Luis Melendez. Hij lag lange tijd kritiek, maar kwam uit coma, verlamd voor het leven. Recentelijk werd de bokser getroffen door het coronavirus.

Dit levensbedreigende virus kreeg snel vat op Gorres door zijn zwakke gezondheid. Hij ging door een hel maar overleefde. De bokser die samen met zijn vader een eettentje heeft, houdt het hoofd maar net aan boven water. Tegen de krant Cebu zegt hij; “Ik was zwaar ziek, lag weer op het randje, maar nu kijk ik verder. “

Speling van het lot

Tegenslag is Gorres gewend, vrijwel na het bekend worden destijds dat hij verlamd zou blijven liep zijn vrouw bij hem weg. Maar hij pakte het leven op en heeft inmiddels 4 kinderen bij een nieuwe partner. Weer trof het kwade lot hem en brandde zijn huis af.

Toch pakt Gorres het leven bij de hoorns en blikt vooruit. “Nu ik dat verschrikkelijke virus ook heb overleeft, zie ik dat als een teken. Ik moet en wil verder. Boksen zal ik nooit meer. Maar ik geef nooit op. ” Het verhaal van Gorres is hoe triest ook een inspiratie voor velen in zijn land.

Bekijk ook

Mike Tyson uitgedaagd door voormalig UFC-kampioen

Bokslegende Mike Tyson maakt zich op voor een sensationele terugkeer naar de ring, 14 jaar ...

STILTE DOORBROKEN: Bellator MMA keert 24 juli terug met event

Op het Bellator MMA-front was het de afgelopen maanden stil, maar dat kan in de ...

GLORY brengt kickbokswedstrijden op regionale zenders

Hoe stil het nog is voor een aankondiging van nieuwe events en plannen bij GLORY ...