Fury vs Usyk boksclash schuift op naar 2023! 'Logisch ook' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Fury vs Usyk boksclash schuift op naar 2023! 'Logisch ook'

Fury vs Usyk boksclash schuift op naar 2023! 'Logisch ook'

Tyson Fury de WBC-kampioen en WBO, WBA, IBO en IBF-kampioen Oleksandr Usyk zullen in hetzelfde weekend of de week erna van de 57e NFL Super Bowl boksen. Met het Midden-Oosten als de "meest waarschijnlijke" locatie voor het gevecht.

Volgens Mark Kriegel van ESPN kan het gevecht om de zwaargewicht titel tussen Tuson Fury en Oleksandr Usyk niet eerder plaatsvinden. Kriegel citeerde niet nader genoemde bronnen en gesprekken met Bob Arum, het hoofd van Top Rank die Fury promoot.

De onderhandelingen verlopen gladjes vooral omdat er volgens Kriegel geen onenigheid over de verdeling van de verdiensten voor beide boksers. Een Usyk tegen Fury gevecht zal door ESPN op televisie moeten worden uitgezonden, aangezien het netwerk een exclusieve uitzendovereenkomst heeft met Top Rank.

Te koud

,,Misschien heb je deze week berichten gezien dat de Saoedi’s Fury vs Usyk in december willen organiseren maar dat is hoogst onwaarschijnlijk volgens Arum en anderen die ik sprak", zei Kriegel. ,,Waarschijnlijke datum februari, Super Bowl-weekend, of misschien de week erna, waarschijnlijk het Midden-Oosten, maar niet noodzakelijk Saoedi-Arabië".

Ook Qatar en Abu Dhabi zouden kanshebbers zijn het grootste boksgevecht ooit te mogen organiseren. Eerder werd gemeld dat het gevecht in december plaats zou vinden in het Wembley Stadium in Londen. Kriegel schiet dit af; ,,Het is winter. Weet je, je moet de boksers beschermen tegen de elementen, het is dus logisch ook dit niet te doen. "

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws