Home / Nieuws / Boks Nieuws / Ex-Boxer schuldig bevonden aan witwassen drugsgeld

Ex-Boxer schuldig bevonden aan witwassen drugsgeld

Voormalig junior weltergewicht Raul Torres zal in de nabije toekomst een gevangenisstraf tegemoet kunnen zien.

Torres stopte met de boksen in 1997 en heeft een record van 12-7-2 en 2 knockouts. Hij ging tien rondes met een ongeslagen Hector Camacho in 1989, verloor via een unaniem besluit in Atlantic City, een gevecht dat plaatsvond onder Evander Holyfield versus Alex Stewart.

Maar op woensdag pleitte de bokser schuldig aan het witwassen van geld voor drugshandelaren en andere criminelen door het kopen van onroerend goed, aldus cleveland.com. Torres, die een boksschool op West 32nd Street in Cleveland runt, werd door de FBI beschuldigd van de verwerking van meer dan $ 1 miljoen gegenereerd uit drugshandel en andere misdaden tussen 2011 en vorig jaar.

Grote geldboetes

De FBI betrapte de 56-jarige voormalige vechter die het geld witwaste door huizen te kopen, te verbouwen en te verkopen voor winst. Hij kreeg ook te maken met aanklachten voor het schendingen van dierenrechten, omdat hij hanen trainde voor hanengevechten.

Torres gaf toe dat hij schuldig was aan negen aanklachten, waaronder het witwassen van geld, het runnen van een geldtransportdienst zonder licentie en overtredingen ivm dierengevechten. Hij stemde ermee dat er ongeveer $ 60.500 in beslag genomen werd van zijn bankrekeningen en een geldboete van $ 1.037.086 te betalen.

Bekijk ook

Schorsing top bokser verminderd: Flinke boete gehandhaafd

De voormalig wereldkampioen vedergewicht boksen kan met een gerust hart 2020 tegemoet zien.

WBO beveelt Anthony Joshua om tegen Oleksandr Usyk te boksen

Het hoge woord is er uit, de WBO heeft Anthony Joshua bevolen om zijn wereldtitel te verdedigen tegen Oleksandr Usyk.

HOE DAN: Bokskampioen Tyson Fury is een 1-mans leger

Op 22 februari staat meervoudig bokskampioen Tyson Fury voor de tweede keer tegenover Deontay wilder.