Home / Nieuws / Boks Nieuws / Ex-Boxer schuldig bevonden aan witwassen drugsgeld

Ex-Boxer schuldig bevonden aan witwassen drugsgeld

Voormalig junior weltergewicht Raul Torres zal in de nabije toekomst een gevangenisstraf tegemoet kunnen zien.

Torres stopte met de boksen in 1997 en heeft een record van 12-7-2 en 2 knockouts. Hij ging tien rondes met een ongeslagen Hector Camacho in 1989, verloor via een unaniem besluit in Atlantic City, een gevecht dat plaatsvond onder Evander Holyfield versus Alex Stewart.

Maar op woensdag pleitte de bokser schuldig aan het witwassen van geld voor drugshandelaren en andere criminelen door het kopen van onroerend goed, aldus cleveland.com. Torres, die een boksschool op West 32nd Street in Cleveland runt, werd door de FBI beschuldigd van de verwerking van meer dan $ 1 miljoen gegenereerd uit drugshandel en andere misdaden tussen 2011 en vorig jaar.

Grote geldboetes

De FBI betrapte de 56-jarige voormalige vechter die het geld witwaste door huizen te kopen, te verbouwen en te verkopen voor winst. Hij kreeg ook te maken met aanklachten voor het schendingen van dierenrechten, omdat hij hanen trainde voor hanengevechten.

Torres gaf toe dat hij schuldig was aan negen aanklachten, waaronder het witwassen van geld, het runnen van een geldtransportdienst zonder licentie en overtredingen ivm dierengevechten. Hij stemde ermee dat er ongeveer $ 60.500 in beslag genomen werd van zijn bankrekeningen en een geldboete van $ 1.037.086 te betalen.

Bekijk ook

Jeugdtalenten in actie tijdens Eindhoven Box Cup

De talentenploeg van The Golden Gloves Eindhoven krijgen ook dit jaar weer een podium tijdens de Junior Eindhoven Box Cup.

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk

Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond is nog altijd vol verbazing over het besluit van de jury, die na het beroep van haar tegenstander Lauren Price (25) de titel afpakt van Nouchka Fontijn.