Er wordt gevreesd voor het leven van ontvoerde bokskampioen Boks Nieuws
Boks Nieuws

Er wordt gevreesd voor het leven van ontvoerde bokskampioen

Er wordt gevreesd voor het leven van ontvoerde bokskampioen

Joey Vegas Lubega, wereldkampioen boksen (WBC), is ontvoerd door onbekende personen. Voor het leven van de bokskampioen wordt gevreesd.

Er lijkt een geweldspiraal te zijn ontstaan tegen boksers in Oeganda. Werd afgelopen week bokskampioen Zebra Ssenyange door mannen gekleed in uniform vermoord. Nu blijkt Lubega te zijn ontvoerd, in wat lijkt een politieke strijd, waar een aantal bekende boksers bij betrokken zijn.

Ook bokscoach Mudde Ntambi is samen met andere boksers als vermist opgegeven. Een dag na de moord op Ssenyange werd ook een 17-jarige bokser ontvoerd en dood aangetroffen in de buurt van een politiekazerne.

Tegen de regering

Lubega, die de World Boxing Council International Light Heavyweight-titel in bezit heeft, leidde een groep boksers in Oeganda om zich bij Hon Robert Kyagulanyi Ssentamu alias Bobi Wine aan te sluiten, voor zijn National Unity Platform (NUP) -partij.

NUP ageert tegen de Oegandese regering als een van de coalitie partijen in het land.

⬇️ LEES OOK ⬇️

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/vermoorde-bokskampioen-blijkt-te-zijn-doodgeschoten-door-beveiligers-video/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws