Emotionele verklaring bokskampioene Claressa Shields – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Emotionele verklaring bokskampioene Claressa Shields

Emotionele verklaring bokskampioene Claressa Shields

Boksen: Ongeslagen Claressa Shields verovert de WBO titel

Claressa Shields en Ivana Habazin waren gepland elkaar te treffen op zaterdagavond voor de vacante WBC-titel, echter werd de coach van Habazin bruut mishandeld op de weging op vrijdag en werd het gevecht afgelast.

“Hallo allemaal, de afgelopen 24 uur heb ik tijd gehad om na te denken over wat er is gebeurd en ik wil dat jullie het persoonlijk van mij horen,” Claressa Shields op Facebook.

ZIE OOK >> Bokscoach zwaar mishandeld

“Mijn hart ligt bij Coach Ali, een coach die zijn hart heeft gegeven aan deze sport en zoveel vechters gedurende een lange carrière. Mijn hart is bij Ivana Habazin, wiens moed, discipline en hart duidelijk waren in de manier waarop ze trainde voor deze dag en een lange afstand aflegde om mijn droom van vechten in mijn geboortestad Flint te realiseren. “

Drempels verlagen

“Mijn hart ligt bij boksfans, vooral fans van vrouwenboksen. Mijn hart ligt bij alle vrouwelijke boksers die hebben gestreden voor gelijkheid in deze sport, en de wereld. En met degenen die met heel hun hart hebben gevochten om het boksen van vrouwen en de drempels voor de jonge vrouwen te verlagen.”

“Mijn hart ligt bij mijn stad Flint, een stad die dringend behoefte heeft aan goed nieuws, wanhopig behoefte heeft aan een moment van verlichting van de dagelijkse chaos en het trauma van leven met armoede en geweld. Mijn hart ligt bij het team van Showtime en de honderden mensen die in mijn droom hebben geïnvesteerd en achter me hebben gestaan ​​toen ik wilde teruggeven aan mijn woonplaats.”

Lange strijd

“Wat er gisteren gebeurde is onvergeeflijk. En ondraaglijk. Het had niet mogen gebeuren. En, zo graag als ik wakker wil worden uit deze nachtmerrie, dit is waar we allemaal vandaag mee worden geconfronteerd. Dit is de realiteit voor mijn stad Flint, en in steden over het hele land en over de hele wereld. We leven allemaal met trauma. “

“We leven in en tussen psychische aandoeningen en verslaving. We leven met een wanhopige hoop op iets beters. We worstelen, we falen, we komen terug en proberen het opnieuw. We kunnen verantwoordelijkheid voor onszelf nemen en anderen en de Heer vragen ons te vergeven. We kunnen onze droom in gang zetten en toch kan één persoon, één fractie van een seconde alles teniet doen.”

Grote schande

“Ik ben nog steeds aan het uitzoeken wat er gisteren is gebeurd en denk na over mijn rol in de aanloop naar deze aanval. Ik heb niet gezien wat er is gebeurd en vertrouw, zoals zovelen van jullie, op wat ik heb gehoord. Ondanks de video’s die er waren, waren de acties die plaatsvonden tegen Coach Ali niet goed. “

“Ik sta daar niet voor in en kan op geen enkele manier rechtvaardigen wat er is gebeurd, ongeacht wat hij zei! Ik sta achter Coach Ali en Ivana Habazin en ik begrijp ook hun standpunt over ons gevecht. De acties van deze persoon moeten geen weerspiegeling zijn van de mensen in Flint, Michigan die zo hard werken om zichzelf elke dag te verbeteren.”

“Ik bid tot de Heer om leiding, zoals altijd. Ik vraag om je gebeden en steun om iets positiefs te laten voortkomen uit deze tragedie.
Ik vraag je om met me mee te bidden voor coach Ali, voor Ivana Habazin en hun families. Ik vraag je om samen met mij te bidden voor de stad Flint en voor mensen over de hele wereld die pijn hebben en die niet weten wat ze met die pijn moeten doen.”

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page